To drenge dømt: Delte video med terrordrab i Marokko

To drenge delte en video, der blev optaget, da danske Louisa og norske Maren blev dræbt, på Facebook Messenger

To drenge er idømt tre måneders betinget fængsel for at dele den video, der blev optaget i forbindelse med terrordrabene i Marokko. (Arkivfoto). (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

To drenge på 16 og 17 år er ved Retten i Esbjerg blevet dømt for at have delt en video med terrordrabet på en kvinde i Marokko i december på Facebook Messenger.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Videoen blev optaget, da danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland i december sidste år blev dræbt, da de var på vandretur i Atlasbjergene.

Den 17-årige blev idømt tre måneders fængsel, der blev gjort betinget mod, at han udfører 80 timers samfundstjeneste.

Dommen over den 16-årige lød også på tre måneders fængsel. Den blev gjort betinget mod, at han undergiver sig tilsyn af de sociale myndigheder.

Desuden skal han følge de sociale myndigheders anvisninger om skolegang, uddannelse eller arbejde.

Hvis myndighederne finder det nødvendigt, skal han desuden i psykologisk eller psykiatrisk behandling og/eller i behandling for misbrug med blandt andet kontrol af urinprøver.

Fungerende specialanklager Anemarie Haahr er godt tilfreds med fredagens dom.

- Den sender dels et signal om, at der er tale om deling af en video med stærkt krænkende indhold, dels forholder dommen sig til, at der er tale om to skoleelever, udtaler hun blandt andet i pressemeddelelsen.

Torsdag blev 24 mænd dømt i Marokko for overfaldet. De to, som udførte drabene, og ham, der optog dem på video, blev alle idømt dødsstraf.

/ritzau/