To drenge laver hærværk på kirkegård

To drenge på bare 9 og 10 år brugte torsdag aften på at vælte over 60 gravsten på Bov Kirkegård i Sønderjylland. Drengene kan på grund af deres alder ikke straffes

To drenge væltede mere end 60 gravsten på kirkegården ved Bov Kirke i Sønderjylland

Klokken var mellem 19 og 20 torsdag aften, da to drenge på henholdsvis 9 og 10 år fra lokalområdet begik groft hærværk på over 60 gamle gravsten.

Få, men vigtige skader

De mange sten blev væltet ned fra deres sokkel. Heldigvis kan de fleste løftes på plads igen, og har formentlig ikke taget skade.

Men ud for kirkekoret stod der to gravsten fra 1848, som begge har taget alvorlig skade.

Politiet blev i aftes alarmeret ved 20-tiden. Ret hurtigt fandt man de to gerningsmænd, som på grund af deres alder nu er overgivet til de sociale myndigheder.

Angreb med køkkenkniv

Behovet for, at de sociale myndigheder går ind i sagen, blev yderligere understreget, da politiet bankede på den 10-åriges dør for at konfrontere ham med hærværket. Drengen greb fat om en køkkenkniv og truede både forældre og politiet, inden forældrene fik overmandet ham.

Det er nu op til Bov Kirke at anlægge en erstatningssag for de ødelagte gravsten mod drengene og da de er mindreårige, rettes kravet mod deres forældre.

Overvejer erstatningssag

Menighedsrådets formand Marius Nørgaard er af politiet blevet bedt om løbende at gøre op, hvor meget tid, der bliver brugt på at rydde op og vurderer skader med henblik på en eventuel erstatningssag.

- Spørgsmålet er så om det tjener noget formål at rejse en erstatningssag, hvis forældrene alligevel ikke kan betale. Til gengæld ejer sognet nogle af de ødelagte gravsten sognet og i de tilfælde erstatter forsikringsselskabet skaderne, siger Marius Nørgaard.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk