Drømmestudiet: Se hvor høje karakterer der skal til

Over 60.000 unge kan til september begynde en uddannelse på en højere læreanstalt. Se alle tallene her.

(© DR)

Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, Ingeniørhøjskolen i København og Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg er nogle af de institutioner, der i år optager markant flere studerende end i 2011.

Det viser de endelige tal for den kordinerede tilmelding til de videregående uddannelser.

Blandt de fagområder der har store stigninger i antallet af nye studerende, finder man ingeniøruddannelser, it-uddannelser, samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske uddannelser.

I alt kan 60.537 se frem til igen at skulle sætte sig på skolebænken eller i et auditorium.

Tilbagegang for arkitektur og design

På landets bacheloruddannelser, som primært udbydes på universiteterne, er den største fremgang inden for teknisk videnskab, humaniora og samfundsvidenskab, mens den største tilbagegang ses på teologi, arkitekt og design.

På de erhvervsakademiske uddannelser og professionsbacheloruddannelserne er den største fremgang sket inden for det samfundsvidenskabelige, det medie- og kommunikationsfaglige og det it-faglige område.

Selv om optaget for de de videregående uddannelser igen sætter rekord, er der også mange unge, som bliver skuffet, fordi de ikke bliver optaget på deres foretrukne studium.

Uddannelsesminister Morten Østergaard opfordrer de unge, som ikke har fået det forventede, positive svar, til at overveje en af de uddannelser, hvor der stadig er ledige pladser.

Facebook
Twitter