Droner hjælper politiet med at fange 60 hashkøbere

Politiet har især jagtet køberne på Christiania i de seneste dages aktion med droner.

Diverse aktioner har ikke fået bugt med hashhandlen på Christiania. Nu benytter politiet droner som våben. (Foto: © Carl Redhead, Scanpix)

11.691,6 gram hash, 3.478 joints, 8 lsd mærker og 26.731 kr. i kontanter. Det er resultatet af politiets indsats på Christiania de seneste tre dage.

Det er en operativ specialafdeling under Københavns Politi, der har arbejdet i Pusher Street og området omkring Christiania i en aktion imod den organiserede hashhandel.

Fangsten er sket blandt andet ved brug af droner i luften over Christiania. Droner er et forholdsvis nyt våben, politiet har taget i brug.

- Dronerne er et af flere værktøjer, vi bruger, og vi kan konstatere, at droner bliver et bedre og bedre værktøj. Vi har stor gavn af dem, siger Lars-O Karlsen, vicepolitiinspektør i Københavns Politi.

De sidste dages aktion har primært været rettet mod købere. Med en drone i luften kan politiet følge en person på vej til og fra en af hashboderne.

- Så kan vi vente til vedkommende er ved udgangen og rette henvendelse. Men det er ikke sådan, at vi ikke også går ind i området, understreger Lars-O Karlsen.

Stadig masser af hashhandel

Christianitterne ryddede ellers Pusher Street for lidt over et år siden, men der foregår stadig masser af hashhandel på Christiania.

- Så længe der er købere, vil der være et salg af hash. Vi kan konstatere, at der stadig er købere, og så fungerer markedsmekanismerne, siger Lars-O Karlsen.

- Vi kører disse aktioner for at understrege, at det er risikabelt både at købe og sælge hash på Pusher Street. Og jeg kan garantere, at vi kommer tilbage, siger vicepolitiinspektør Lars-O. Karlsen.

De sidste dages indsats har resulteret i, at mere end 60 købere er blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

I forbindelse med onsdagens aktion blev en leverandør til Pusher Street pågrebet, da vedkommende var ved at afhente hashprodukter i en parkeret bil udenfor Christiania.