Dronning Margrethe er blevet vaccineret mod corona

Ifølge DR's sundhedskorrespondent, Peter Qvortrup Geisling, er det fornuftigt, at dronningen nu har fået vaccinen.

Dronning Margrethe har haft corona tæt inde på livet. I midten af december blev prins Christian testet positiv. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Scanpix)

Dronning Margrethe er blevet vaccineret mod corona.

Det oplyser Kongehuset på sin hjemmeside.

Her bliver det også oplyst, at hun - som alle andre vaccinerede - skal genvaccineres om cirka tre uger.

Ifølge DR's sundhedskorrespondent Peter Qvortrup Geisling er det fornuftigt, at vores 80-årige dronning får vaccinen allerede nu, fordi hendes alder rent statistisk set betyder, at hendes immunforsvar ikke har samme styrke som tidligere i livet.

Desuden, påpeger Qvourtrup Geisling, møder dronningen qua sit virke flere nye mennesker end mange andre på samme alder.

- Hvis dronningen bliver smittet med corona, er der stor risiko for, at hun bliver alvorligt syg, så nu måtte det være hendes tur til at blive vaccineret, siger sundhedskorrespondenten.

Egentlig er det ikke dronningens tur til at blive vaccineret. Forrest i køen til en vaccine står personer på plejehjem og i plejeboliger. I gruppe to er personer på 65 år og derover, som modtager hjemmepleje og praktisk hjælp i eget hjem.

Så kommer personer på 85 år og ældre i gruppe tre. Derefter kommer resten af befolkningen prioriteret i ni grupper.

Vi passer ekstra godt på dronningen

Men ifølge Peter Qvortrup Geisling er det ikke underligt, at dronningen som statsoverhoved får vaccinen allerede nu.

Peter Qvortrup Geisling er DR's sundhedskorrespondent.

- Jeg tror, at rigtig mange danskere er lettede over, at dronningen nu er vaccineret. Hende passer vi nemlig lidt ekstra på. Sådan er det bare, siger han.

I sin nytårstale i går nævnte dronningen også vaccinen.

- En glæde og en opmuntring er det, at vaccinen nu er en realitet, og at vaccinationen er gået i gang, lød det fra majestæten.

Hun har selv haft corona tæt inde på livet, da hendes barnebarn prins Christian i midten af december blev testet positiv for corona. Det skete efter et smitteudbrud på prinsens skole, Tranegårdskolen i Hellerup.

Han var efterfølgende i isolation på Amalienborg. Kronprinsparret og deres tre yngste børn blev alle testet negative efterfølgende.

Prins Christian formodes dog at være helt frisk igen. Dronningen fortalte nemlig i sin nytårstale, at hun var sammen med kronprinsfamilien i juledagene.