Dronning Margrethe har fået corona

Dronning Margrethe blev testet positiv tirsdag aften, oplyser kongehuset.

Dronning Margrethe besøgte 4. februar en udstilling på kunstmuseet Arken, og den 8. februar åbnede udstillingen 'Dannebrog - kongeskib i 90 år' på M/S Museet for Søfart i Helsingør. Tirsdag aften blev hun testet positiv for coronavirus. (Foto: © Mischa Schoemaker, Scanpix)

Dronning Margrethe er blevet testet positiv for coronavirus.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Dronningen opholder sig i Christian IX's Palæ på Amalienborg, og kongehuset følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, lyder det blandt andet i pressemeddelelsen.

- Hun udviser kun milde symptomer og er altså på Amalienborg. Hun skulle have været på vinterferie i Norge, men den er blevet aflyst, lyder det fra DR’s royale reporter, Nadia Kronborg, der befinder sig på Amalienborg Slotsplads.

- Dronningen har været en del ude i samfundet, siden restriktionerne er blevet løftet. Hun har været til forskellige udstillinger og var til en udstilling i går. Og så har begge hendes svigerdøtre haft fødselsdag i weekenden. Så dronningen har været mere ude i samfundet igen, hvor der er høj smitte. Men indtil videre har hun milde symptomer.

Tirsdag modtog dronningen også Burkina Fasos ambassadør i afskedsaudiens i Christian IX's Palæ, skriver Ekstra Bladet.

Dronningen er vaccineret mod coronavirus tre gange. Første stik fik hun 1. januar 2021, mens hun i slutningen af november bekræftede, at hun havde fået tredje stik.

Her ses dronningen i går, den 8. februar, da hun åbnede udstillingen 'Dannebrog - kongeskib i 90 år' på M/S Museet for Søfart i Helsingør. (Foto: © PPE/SIPA, Scanpix)

Og selvom corona nu har ramt Danmarks statsoverhoved, er det langt fra første gang, at virussen slår ned i det danske kongehus. Tidligere har både kronprinsesse Mary og prins Christian været ramt.

Sidste år satte corona en kæp i hjulet på fejringen af dronningens 50-års regeringsjubilæum. Dronning Margrethe har siddet på tronen siden 14. januar 1972, men store dele af 50-års fejringen er blevet udskudt og bliver først markeret i sensommeren i år.

1. februar kategoriseres corona ikke længere som en samfundskritisk sygdom, og langt de fleste restriktioner er bortfaldet.