Dronning Margrethe i sjælden kondolencebesked: Ulykken berører mig dybt

Efter dagens togulykke på Storebæltsbroen udsendte majestæten en officiel udmelding.

Arkivfoto: Dronning Margrethe har udsendt en officiel kondolenceudmelding til de berørte af dagens togulykke på Storebæltsbroen. (Foto: © Thomas lekfeldt)

Det er sjældent, at dronning Margrethe udsender officielle kondolencebeskeder, og det er oftest efter store ulykker eller terrorangreb i udlandet.

Men efter et af DSB's lyntog onsdag morgen forulykkede på Storebæltsbroen, har majestæten udsendt en besked til de involverede og deres pårørende.

- Denne morgens forfærdelige togulykke på Storebæltsbroen berører mig dybt. Mine tanker og min dybeste medfølelse går til såvel de efterladte og deres familier som til de tilskadekomne, lyder det fra dronningen på kongehusets hjemmeside.

Toget med 131 passagerer ramte et ukendt antal genstande på Storebæltsbroen. Ifølge Havarikommissionen drejede det sig blandt andet om en tom lastvognstrailer, der var faldet af godstoget.

- Den har enten ramt toget, eller også er toget kørt ind i den, lød det tidligere på dagen fra Bo Haaning, der er souschef hos Havarikommissionen.

Om det var traileren, der var skyld i selve ulykken, ønskede han dog ikke at udtale sig om. Og det er endnu uvist, om lyntoget blev ramt af andre genstande.

Seks personer har mistet livet som følge af ulykken, og 16 personer er blevet kvæstet.