Dronning Margrethe og kronprinsfamilien tager imod regnvådt ringrideroptog

300 ryttere og 100 børn på cykler blev modtaget af dronningen på Gråsten Slot.

  • Dronning Margrethe tager imod blomster fra en af ringridderne. (Foto: Palle Peter Skov © ©2017 Palle Peter Skov)
  • Hvor der hilses, der spildes. I hvert fald smuttede en flaske vin fra dronningen. (Foto: Palle Peter Skov © ©2017 Palle Peter Skov)
  • Der blev dog hurtigt ryddet op efter dronningens uheld. (Foto: Palle Peter Skov © ©2017 Palle Peter Skov)
  • Dronning Margrethe og kronprinsfamilien stillede op til foto ved porten til Gråsten Slot. (Foto: Palle Peter Skov © ©2017 Palle Peter Skov)
  • Kronprinsesse Mary fik også hilst på rytterne i ringridderoptoget. (Foto: Palle Peter Skov © ©2017 Palle Peter Skov)
  • Ringridderoptoget blev i dag afholdt for 110. gang. (Foto: Palle Peter Skov © ©2017 Palle Peter Skov)
  • Det var ikke kun ringriddere til hest, der lagde vejen forbi Gråsten Slot. Også cykelringriddere deltog i optoget. (Foto: Palle Peter Skov © ©2017 Palle Peter Skov)
  • 300 ryttere og 100 børn på cykler deltog i optoget. (Foto: Palle Peter Skov © ©2017 Palle Peter Skov)
1 / 8

300 ryttere og 100 børn på cyklister har fået en kongelig velkomst ved Gråsten Slot i dag.

Det er Gråstens Ringridnings rytteroptog, der traditionen tro lagde vejen forbi slottet, hvor Dronning Margrethe, kronprinsesse Mary, kronprins Frederik og deres børn stillede op til den årlige sommerfotografering.

Der var dog ikke meget sommer at spore på billederne fra Gråsten Slot. Dronningen havde garderet sig mod regnen med en blomstret regnfrakke og gul sydvest og hendes børnebørn havde fået dunjakker på, mens kronprinsessen havde slået regnjakkens hætte op over håret.

Smilene fejlede til gengæld ingenting, da ryttere og børn gav dronningen blomster foran porten til slotshaven, hvor stolte forældre også var mødt op for at overvære seancen.

- Jeg er meget rørt over, at min datter rider med her og får hilst på og givet dronningen blomster, siger Susanne Ingemann Faber.

Åbent arrangement for første gang

Traditionen med sommerfotograferingen blev i sin tid startet af dronning Ingrid, og arrangementet har siden da kun været åbent for pressefolk, der var godkendt til at deltage.

Men i år var der altså andre boller på suppen, og danskerne er inviteret med.

Normalt er den kongelige familie også samlet til sommerferie på Gråsten Slot, men prins Joacim, prinsesse Marie og deres børn holder ferie i Frankrig.

Heller ikke prins Henrik deltog i dagens arrangement. Han blev forleden indlagt på Aarhus Universitetshospital med en infektion i benet. I går blev han overflyttet til Skejby Sygehus.

- Prinsen bliver således på hospitalet indtil videre. Det betyder, at Prins Henrik ikke kommer til Gråsten Slot som ellers planlagt, skrev Kongehuset i en pressemeddelelse i går.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter