Dronning Margrethe sender brev til Mandelas familie

Det danske kongehus kondolerer over for det sydafrikanske folk.

Det danske kongehus har fredag morgen sendt et kondolencebrev til Sydafrika. (Foto: Keld Navntoft)

Det danske kongehus har fredag morgen sendt et kondolencebrev til Sydafrika.

Hele verdens statsledere og flere kongehuse har udtrykt sorg og medfølelse efter Nelson Mandelas død torsdag aften. Og nu følger det danske kongehus trop.

I brevet udtrykker Dronning Margrethe på vegne af sig selv og prinsgemalen dyb medfølelse med det sydafrikanske folks tab og kondolerer desuden over for Mandelas familie.

Margrethe gav Mandela Elefantordenen

Dronningen og Sydafrikas ukronede konge, Mandela, har mødt hinanden flere gange.

Blandt andet i København, hvor Nelson Mandela i 1999 var på et todages statsbesøg. Danmark var bare et af de lande, der bakkede op om kampen mod apartheid, og som den 80-årige sydafrikanske præsident derfor aflagde besøg.

Mandela har desuden besøgt Danmark i 1992 og 1995.

Omvendt var dronningen, kronprinsen og prins Henrik i Sydafrika i 1996, hvor de blev modtaget af Nelson Mandela, der ved denne lejlighed modtog Elefantordenen.

Storbritanniens dronning er "dybt bedrøvet"

I Storbritannien er dronning Elizabeth "dybt bedrøvet" over, at Sydafrikas landsfader og forhenværende præsident er død.

- Han arbejdede utrætteligt for sit lands bedste, og hans arv er det fredelige Sydafrika, som vi kender i dag, siger dronning Elizabeth II i en pressemeddelelse fra Buckingham Palace ifølge BBC.

Kongehuset har valgt at lade kronprins Frederik repræsentere familien i forbindelse med en mindehøjtidelighed eller begravelse af Nelson Mandela.

Den ventes at finde sted lørdag om en uge.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk