Dronningen får ny hofdame

Dronning Margrethe får fra den 1. april 2011 en ny hofdame. Der er tale om Jytte Krag-Juel-Vind-Frijs, der tidligere har været borgmester i Højreby.

Dronning Margrethe får fra den 1. april 2011 en ny hofdame. Der er tale om Jytte Krag-Juel-Vind-Frijs, der tidligere har været borgmester i Højreby. (Foto: Dorthe Ibsen © DR)

Grevinde Jytte Krag-Juel-Vind-Frijs skifter politik ud med en mere diskret rolle som dronning Margrethes nye hofdame. Den 60-årige grevinde, som indtil 2007 var borgmester i Højreby Kommune for Venstre, tiltræder sit nye job 1. april, oplyser hoffet.

Afløser Castenskiold

Jytte Krag-Juel-Vind-Frijs afløser kammerherreinde Camilla Castenskiold, som ligesom sin arbejdsgiver fyldte 70 år i april. Hun har været hofdame i ni år, og selv om hun fratræder sin stilling, bevarer hun kontakten til kongehuset.

Hendes yngste søn, Christoffer Castenskiold, er gift med skuespilleren Ellen Hillingsø, som hører til kronprins Frederik og kronprinsesse Marys omgangskreds.

Dronning Margrethe har i alt ansat fire hofdamer, som på skift varetager så forskellige opgaver som at sortere post til at ledsage på rejser herhjemme og i udlandet.

Skal holde dronningens blomster

De er altid i nærheden af majestæten klar til at holde blomsterbuketten eller tage sig af en gave.

Hofdamerne kan kendes på, at de på venstre skulder bærer en hofdamenål - også kaldet chiffre. En nål i et lyseblåt silkebånd med monogram i guld.

Ved sjældne lejligheder, som da dronningen og prins Henrik fejrede sølvbryllup i 1992, bærer hofdamerne særlige hofdragter.

/ritzau/

Facebook
Twitter