Dronningen greb penslen og viste sit talent

Dronning Margrethe er altid frisk på en kunstnerisk udfordring. Under sit besøg i Sydkorea smed hun jakken, tog forklæde på og malede med sikker hånd to keramikfade, mens pressen så imponeret på.

Med sikker hånd malede dronningen Margrethe de to keramikfade, mens et stort opbud af både dansk og koreansk presse kiggede imponeret med fra sidelinjen. (© DR)

Dronning Margrethe er altid frisk på en kunstnerisk udfordring. Under sit besøg i Sydkorea fik hun lejlighed til at vise sit talent, da var på besøg på et traditionelt keramikværksted.

Dronningen smed jakken, tog forklæde på, greb en pensel og malede med sikker hånd først et enkelt blomstermotiv på et keramikfad og derefter en hane på et andet fad.

Alt imens fulgte et stort opbud af både dansk og koreansk presse imponeret med fra sidelinjen.

Magiske hænder

Dronning Margrethe tyvstartede det officielle statsbesøg i landet med besøget i Icheon Keramik Landsby i nærheden af hovedstaden Seoul, hvor det traditionelle håndværk lever i bedste velgående med gammeldags brændeovne og drejebænke.

- Jeg har ikke gjort det her et stykke tid, sagde dronningen, da hun begyndte at male på de to fade.

Men en kunstprofessor så til, og svarede:

- Men dronningen har stadig magiske hænder.

Første gang i Sydkorea

Det er første gang dronning Margrethe besøger Sydkorea, mens prins Henrik har været på privat besøg i landet før.

Regentparret modtages mandag af præsident Roh Moo-hyunn i hans officielle residens i hovedstaden Seoul, hvor de også skal bo under den officielle del af opholdet.

Herefter bliver der tid til et par dage under mere private former, når dronningen og prinsen besøger turistbyen Gyeongju i det den sydlige del af landet.