Dronningen: Jeg har ikke et problem med min alder

Torsdag fylder Dronning Margrethe 75 år, men alderen er ingen hindring for det kongelige virke, fortæller regenten på et velbesøgt pressemøde på Fredensborg Slot.

Torsdag 16. april fylder Danmarks dronning 75 år.

I den anledning var der mandag indbudt til pressemøde i Havesalen på Fredensborg Slot.

Et af de første spørgsmål til det velbesøgte pressemøde, hvor flere end 70 journalister og fotografer var mødt op, gik på fordelene ved at blive ældre, og på det høje tempo, dronningen stadigvæk insisterer på at holde.

- Jeg har ikke et problem med min alder. Det er en af fordelene i min familie. Folk ved, hvornår vi har fødselsdag og hvor gamle vi bliver, lød dronningens friske svar, mens kameraerne blitzede omkring hende i den smukke Havesal.

- Det at blive ældre betyder også, at man har en hel anderledes erfaring med sig i bagagen. Jeg synes selv, at jeg ikke går så meget på tynd is, uddybede regenten.

"Tingene har udviklet sig anderledes, end vi forestillede os…"

Og dronning Margrethe gik da heller ikke på "tynd is" i sidste uge, da hun i et stort interview med Berlingske udtalte, at indvandrere må indrette sig efter den danske samfundsmodel.

Med den og andre udtalelser balancerede dronningen i interviewet på den berømte knivsæg, der handler om, hvad en dronning egentlig må mene noget om.

Man må nemlig ikke være direkte politisk som monark i Danmark.

- Jeg tror, vi alle sammen har flyttet os. Også de dumsmarte bemærkninger (fra nytårstalen i 1984, red.). Tingene har udviklet sig anderledes, end vi forestillede os dengang. Jeg siger ikke det samme i år. Der er sket meget i Danmark siden dengang, forklarede dronningen om sin kommentar til indvandrerdebatten.

- Vi har alle flyttet os. Vi har både vænnet os til, at der er kommet mange mennesker til, og at det er væsentlig vanskeligere at tilpasse sig det danske samfund, end vi havde forestillet os, uddybede dronningen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:552be6a96187a514443000d3

De dumsmarte bemærkninger hører en fortid til, mente dronningen. Foto: DR

På pressemødet blev der også spurgt til, om dronningen havde et særligt budskab, hun gerne vil huskes for:

- Jeg tror, at for mig har det altid været væsentligst, at det jeg gjorde kunne være til gavn for mit land og for mine medborgere. Og så håber jeg, at man vil huske, at jeg gjorde mig umage, siger dronningen.

Dronningen meddelte ved pressemødets start, at prinsgemalen havde influenza, og derfor desværre ikke kunne deltage.

Følg med hele ugen her på dr.dk, når danskerne hylder deres regent, og brug #Dronningen75, når du giver dit besyv med om Dronningen på Facebook, Twitter og Instagram.

Facebook
Twitter