Dronningen under klimatopmøde: 'Klimaforandringer og global opvarmning er årsag til stor bekymring'

Både verdensledere og store virksomheder deltager i det grønne topmøde i København.

Der skal fart på den grønne omstilling og skabes løsninger om madspild, plastik i havene, overforbrug og forurening i storbyerne.

Derfor mødes alt lige fra statsledere til unge iværksættere i København denne weekend for at deltage i det første grønne topmøde under det nye globale initiativ, P4G (Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030), der har til formål at udvikle og udbrede løsninger, der kan føre til en bæredygtig global økonomi.

I går blev klimatopmødet skudt i gang, og om aftenen var dronning Margrethe vært ved en middag på Christiansborg Slot. Her adresserede dronningen klimaproblemerne i en tale.

- Klimaforandringer og global opvarmning er årsag til stor bekymring. Vi er vidne til, hvordan klimaforandringer har indflydelse på hvert et hjørne af vores planet. Vi indser, at internationalt samarbejde er presserende for at løse udfordringen og bevare vores planet og sikre en fremtid for de kommende generationer, sagde hun.

P4G blev lanceret af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i september sidste år i New York.

Ifølge dronningen er P4G-topmødet et initiativ, der bringer beslutningstagere fra hele verden sammen og giver en platform, hvor man kan lære af hinanden og indgå samarbejder, der kan forsøge at imødegå den globale opvarmning.

- Vi kan inspirere hinanden til at finde nye og bedre løsninger på de udfordringer, vi står overfor, for eksempel ved at producere og forbruge energi på en bæredygtig måde. Eller ved at finde nye måder at designe, producere, bruge og genbruge materialer i en cirkulær økonomi, sagde dronning Margrethe i talen.

Danmark har været hovedaktør bag etableringen af P4G, der også tæller Chile, Colombia, Etiopien, Kenya, Mexico, Sydkorea og Vietnam.

Facebook
Twitter