DRs bestyrelsesformand fyret

Mogens Munk-Rasmussen er blevet tvunget til at gå som formand for DRs bestyrelse. Redaktør Torben Dalby Larsen er samtidig udnævnt som ny fungerende formand.

Formanden for DRs bestyrelse er fyret, oplyser kulturminister Brian Mikkelsen. (Foto: Søren Bidstrup © Scanpix)

Mogens Munk-Rasmussen er blevet tvunget til at gå af som formand for fra DR's bestyrelse, oplyser kulturminister Brian Mikkelsen. Redaktør Torben Dalby Larsen er samtidig blevet udnævnt som konstitueret formand for DR-bestyrelsen.

Bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussen er blevet tvunget til at forlade Danmarks Radios bestyrelse på grund af sin rolle i byggeskandalen om DR Byen i Ørestad.

MediaLinks:

For lidt fokus på pengene

Kulturministeren har netop siddet til møde med Folketingets medieordførere, for at diskutere konsekvenserne af den netop offentliggjorte revisionsrapport om de massive budgetoverskridelser i forbindelse med DR-byggeriet i Ørestad.

Ifølge Business.dk bekendtgjorde Brian Mikkelsen efter mødet, at formand Mogens Munk-Rasmussen bliver afskediget på grund af, at han ikke har haft tilstrækkeligt med fokus på økonomien i byggeriet.

Formand siden 2004

Mogens Munk Rasmussen har været formand for DR's bestyrelse siden oktober 2004, hvor han overtog posten efter Jørgen Kleener.

Yderligere tre andre medlemmer forlod i dag DR-bestyrelse. Det var socialdemokraten Finn Aaberg, De Radikales Peter Hvid Jensen og De Konservatives Erling Aaskov.

Det skyldes den alvorlige kritik, som revisorerne rejser i en revisionsrapport. Ifølge rapporten er udgifterne til DR- byggeriet vokset fra 3 milliarder kroner til 4,7 milliarder kroner.

- Der er en generel kritik af de ledelsesmæssige dispositioner i Danmarks Radio. Vi har besluttet at rette en alvorlig kritik af tre bestyrelsesmedlemmer: Bestyrelsesformanden Mogens Munk Rasmussen, Finn Aaberg, som har været formand for byggeudvalget og også været formand for DR, og næstformanden Erling Aaskov, sagde kulturministeren.

DR-bestyrelsen mødes umiddelbart efter mødet i Kulturministeriet til et ekstraordinært i DR-byen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk