DR's Krygerpris til Claus Vittus

Claus Vittus, der af lytterne kendes som vært og reporter fra P1-og P2-programmet KulturNyt, får fredag den 19. december overrakt DR's Krygerpris.

Claus Vittus, der af lytterne kendes som vært og reporter fraP1-og P2-programmet KulturNyt, får fredag den 19. december overraktDR's Krygerpris.

Krygerprisen uddeles hvert år til en DR-radiomedarbejder, derhar gjort en særlig indsats for radiomediet. Prisen er opkaldtefter Christian Kryger, der regnes for at være én af radioenspionerer udi radioreportagen.

I Krygerprisudvalgets indstilling af Claus Vittus hedder detblandt andet: "Det er næppe for meget sagt, at Claus forguderradioreportagen, og at han ser det som et personligt livsprojekt atholde traditionen og genren i live. Claus mestrer som få dendirekte reportage og er med sit engagement i journalistikken og sinberetterglæde en værdig arvtager for Kryger. Ikke mange har som hannydt at få den tunge morgenvagt på en regionalstation. For ham vardet en fornøjelse, for så skulle der laves direkte reportage."

Claus Vittus har lavet radio siden 1985, og han har fra startenvære fascineret af reportagen som genre. I slutningen af 1980'ernebegyndte Claus Vittus som underviser i reportage, og han varigennem 1990'erne fast gennemgående radioreportage-lærer i DR.Siden 2000 har man kunnet høre ham som vært og reporter påprogrammet Kulturnyt på P1 og P2.

Med prisen følger en check på 15.000 kroner. Prisen overrækkesaf radiodirektør Leif Lønsmann i Radiohuset fredag.

Facebook
Twitter