DSB fastholder pendlerpris over Øresund - køb svenske pendlerkort lyder rådet

Pendlerklubben anbefaler danske pendlere at droppe DSB og i stedet købe billigere svenske pendlerkort.

Turen over Øresund tager omkring tyve minutter mere i myldretiden, efter at der er indført id-kontrol ved grænsen. Her bliver pendleren Martin Christensen tjekket. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Skånetrafikken har valgt at give pendlerne rabat på grund af længere rejsetid og bøvl med id-kontrol, men DSB fastholder priserne, og vil ikke give rabat til pendlerne.

Kompensationen til kunderne i Skånetrafikken består af en værdikupon svarende til knap 400 danske kroner, som kan bruges næste gang et månedskort skal fornys.

- Det er ikke pendlernes fejl, at der er id-kontrol og forlænget rejsetid. Vi vil gøre, hvad vi kan, for at hjælpe dem og opmuntre dem, siger Linus Eriksson, trafikdirektør hos Skånetrafik.

- DSB har ikke planer om at indføre en lignende ordning, oplyser presseafdelingen til TV 2.

Michael Randropp fra Pendlerklubben Kystbanen anbefaler de danske pendler at skifte pendlerkortet fra DSB ud med et svensk kort.

- Med rabatordningen er det svenske kort billigere og mere fleksibelt, fordi familiemedlemmer også kan bruge kortet, siger han.

Undersøgelser lavet af Pendlerforenningen Kystbanen og DSB selv viser, at rejsetiden over Øresund er blevet forlænget mindst 20 minutter i myldretiden. Og det koster togselskaberne kunder.

/ritzau/