DSB fyrer underdirektør i PR-skandale

Advokatundersøgelsen af DSB og pr-bureauet Waterfront betyder, at underdirektør Peder Nedergaard Nielsen bliver fyret. Det oplyser DSB.

Peder Nedergaard er blevet fyret efter Waterfront-skandalen. (© Scanpix)

Advokatundersøgelsen af DSB og pr-bureauet Waterfront betyder, at underdirektør Peder Nedergaard Nielsen bliver fyret. Det oplyser DSB.

- Den uvildige undersøgelse peger på arbejdsmetoder, som er helt uacceptable og som DSB på det kraftigste tager afstand fra, siger bestyrelsesformand i DSB, Peter Schütze i en kommentar til advokatredegørelsen om samarbejdet mellem DSB og pr-bureauet Waterfront.

- Undersøgelsen bygger på frivillighed, og der kan være forhold, som ikke er belyst, men beretningen giver rigelig med information til at drage de nødvendige konsekvenser og iværksætte de nødvendige forbedringstiltag i DSB, fortsætter Peter Schütze.

To ansvarlige

- Der er to ansvarlige i denne sag. Den ene er tidligere direktør i DSB Søren Eriksen. Den anden er underdirektør Peter Nedergaard, siger kammeradvokat Karsten Hagel Sørensen om advokatundersøgelsens konklusioner.

- Jeg mener således ikke, at Peder Nedergaard Nielsen på baggrund af det passerede kan vende tilbage til DSB, siger kammeradvokaten.

Han understreger dog, at der ikke er belæg for at tage Søren Eriksens fratrædelsesgodtgørelse fra ham.

Bortvises ikke

De to advokater bag undersøgelsen påpeger, at der ikke er belæg for en bortvisning af underdirektøren.

- Peder Nedergaard Nielsen vil derfor efter sin ansættelseskontrakt have ret til syv måneders opsigelsesvarsel og fratrædelsesgodtgørelse på seks måneder, fastslå Karsten Hagel Sørensen.

Etablerer whistleblower-ordning

DSB's bestyrelse har tilsluttet sig de anbefalinger, den administrerende direktør har fremlagt som følge af den uvildige advokatundersøgelse. Det betyder blandt andet at:

-DSB igangsætter en revurdering af selskabets etiske regler - DSB igangsætter et arbejde for at forbedre de interne processer herunder i forhold til offentlighedsloven - DSB etablerer en "whistleblower"-ordning

- Der må ikke herske tvivl om, at DSB ønsker at have en åben, ærlig og direkte dialog med alle interessenter. Vi vil ligesom andre virksomheder benytte os af ekstern rådgivning, men det skal stå klart, at kun DSB repræsenterer DSB og at vi forventer, at regler om god adfærd overholdes af enhver medarbejder, leverandør eller rådgiver, udtaler administrerende direktør Jesper Lok og fortsætter:

Klare spilleregler

- Sammen med ministeriet vil vi udarbejde klare retningslinjer og spilleregler, der sikrer det.

Som følge af undersøgelsens konklusioner er der nu taget skridt til at gennemføre en opsigelse af underdirektør Peder Nedergaard Nielsen. Peder Nedergaard Nielsen har været suspenderet, siden undersøgelsen blev indledt i januar.

/ritzau/ DR Nyheder

Facebook
Twitter