DSB modtager hemmeligt oplysninger om transportministre

PR-bureauet Waterfront har sendt oplysninger til DSB om DSB's egen chef, transportministeren.

PR-bureauet Waterfront har sendt oplysninger til DSB om DSB's egen chef, transportministeren.

PR-bureauet Waterfront har sendt oplysninger til DSB om DSB's egen chef, transportministeren.

Det fremgår af mails, som TV Avisen er i besiddelse af. Direktør i Waterfront, Lars Poulsen, skriver i en mail til en underdirektør i DSB, at:

- Waterfront har etableret et særligt netværk blandt den række af ministre, som har haft ressortansvaret. Centralt handler det om at holde tæt kontakt til den til enhver tid siddende transportminister.

Tidligere minister målløs

Lars Poulsen skriver blandt andet til DSB, at møderne med ministrene foregår 'jævnligt og i små lukkede fora'. I det særlige netværk af transportministre nævner Waterfront-direktør Lars Poulsen: Flemming Hansen, Carina Christensen, Jacob Axel Nielsen, Lars Barfoed og Hans Christian Schmidt.

Kun tidligere transportminister fra Venstre, Hans Christian Schmidt husker at have holdt møder med Waterfront. Det kommer dog bag på ham, at møderne er blevet refereret til DSB.

- Det er meget overraskende hvis DSB behøver at have nogen til at undersøge, hvad deres minister mener. Jeg bliver forarget over, at DSB har sådan et arrangement kørende. Det er jo helt utroligt, siger Hans Christian Schmidt.

Stærkt kritisabelt

At DSB modtager oplysninger om selskabets egen ejer fremkalder kun hovedrysten fra Mark Ørsten, der er forsker i medier og lobbyisme ved RUC.

- Jeg finder det meget overraskende og stærkt kritisabelt, at en offentlig virksomhed betaler en tredje part store summer for at spionere omkring deres ejer. Det må være forhold, man kan klare på almindelige møder i DSB's bestyrelse, siger han.

Hvert år holder den siddende transportminister fire officielle heldagsmøder med DSB's ledelse - de såkaldte virksomhedsmøder.

DSB har i dag ikke ønsket at svare på, hvorfor de har modtaget oplysninger om transportministrene fra møder holdt i lukkede fora.

Waterfront har ikke reageret på DR Nyheders anmodning om interview i sagen.