DSB tager et IC4-tog ud af flåden efter ny fejl

Under en rutineinspektion opdager DSB ny fejl på aksellejekasse, dermed har fire IC4-tog oplevet samme fejl.

Efter en rutineinspektion trækker DSB endnu et tog ud af flåden på grund af en revne i et såkaldt akselleje. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Problemerne forsætter for de omstridte IC4-tog, efter at DSB mandag efter en rutineinspektion trækker endnu et tog ud af flåden på grund af en revne i et såkaldt akselleje.

I sidste uge kom det frem, at togene, som blev leveret syv år for sent af italienske Ansaldobreda, i tre tilfælde har været udsat for brud i aksellejekasserne. Dermed har DSB oplevet fejlen fire gange i alt.

- I en af de løbende inspektioner har vi i dag konstateret en revne på et IC4-tog, som vi holder ude af drift. Derfor har vi rapporteret det til Havarikommissionen og Trafikstyrelsen, siger sikkerhedschef i DSB Lars Nordahl Lemvigh til Ritzau.

Snart deadline for risikovurdering

Mandag er der deadline for DSB, der af Trafikstyrelsen er blevet pålagt at komme med en ny risikovurdering af IC2- og IC4-togene.

DSB konkluderer i den, at driften med togene godt kan opretholdes, uden at det medfører forsinkelser, lyder det.

- Vi kan opretholde driften med de to togtyper, fordi vi gennemfører inspektioner af aksellejekasserne.

- Det betyder ikke noget for togpassagererne, de vil ikke mærke forsinkelser. Vi tager togene ud til tjek hvert syvende driftsdøgn, hvis der er noget, holder vi dem ude af drift, siger han.

19 stadig på skinnerne

Senest den 15. maj skal DSB følge op med en opdateret risikovurdering. Desuden har virksomheden indledt et samarbejde med tyske eksperter, som er med til at lave en dyberegående undersøgelse.

Tre fjerdedele af IC4-togene er i øjeblikket ude af drift, mens de 19, der har kørt, er under skarp observation. I tre tilfælde - senest i marts - har der været brud på et akselleje.

/ritzau/

Facebook
Twitter