DSB: Tog kører tidligst over Storebælt igen torsdag formiddag

Klargøring af togskinnerne på broen er så omfangsrigt, at det kommer til at tage seks timer længere end forventet.

Togskinnerne på Storebæltsbroen er først klar igen mere end et døgn efter, at et lyntog forulykkede med afrevne dele fra et godstog på broen onsdag morgen. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Tidligst torsdag formiddag klokken 10, vil der igen køre tog over Storebælt. Det oplyser DSB onsdag aften.

Efter togulykken på Storebæltsbroen onsdag morgen har man først skulle evakuere passagerer og bjærge de omkomne. Derefter har man efterforsket omstændighederne på ulykkesstedet, og i aften og i løbet af natten følger oprydningsarbejdet og klargøringen af togskinnerne på broen.

Tidligere på dagen regnede DSB ellers med, at de igen kunne åbne for togtrafikken over Storebælt klokken 4 torsdag morgen. Men onsdag aften kunne de konstatere, at togtrafikken først forventes at forløbe normalt torsdag formiddag.

- Arbejdet med at gøre sporene på Storebælt klar til at køre tog igen er så omfangsrigt, at vi tidligst kommer til at kunne køre tog over Storebælt i morgen formiddag, torsdag, klokken 10, skriver DSB på deres hjemmeside.

Kørestrømsanlægget er beskadiget på en 500 meter lang strækning i det ene spor og 200 meter i det andet spor, og det er den primære årsag til, at der først kan køre tog fra klokken 10, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

For nærmere trafikinformation henviser Banedanmark til dsb.dk og til at tjekke Rejseplanen, som løbende bliver opdateret.

Det er endnu for tidligt at sige, hvem der har ansvaret for togulykken, der har kostet seks personer livet og såret 16.

Onsdag aften havde politiet endnu ikke det fulde overblik over identiteten på de seks personer, som omkom ved togulykken på Storebælt onsdag morgen. Derfor har man heller ikke kunnet underrette alle de efterladte.

(© DR Nyheder)
(© DR Nyheder)

Forfærdelig start på 2019

Ulykken fandt sted, da lyntoget, der var på vej fra Fyn til København, ramte et ukendt antal genstande på Storebæltsbroen. Ifølge Havarikommissionen drejede det sig blandt andet om en tom lastvognstrailer, der var faldet af et godstog.

- Den har enten ramt toget, eller også er toget kørt ind i den, lød det tidligere på dagen fra Bo Haaning, der er souschef i Havarikommissionen.

Om det var traileren, der var den direkte årsag til ulykken, ønskede han endnu ikke at udtale sig om. Og det er endnu uvist, om lyntoget blev ramt af andre genstande.

Arbejdet med at få afdækket alle omstændigheder omkring togulykken på Storebæltsbroen fortsatte onsdag aften under vandet. Her arbejdede både og dykkere med at finde vragdele, som var faldet i vandet under ulykken.

Både statsministeren og dronningen har i løbet af dagen udtrykt deres sympati med de involverede og deres pårørende.

Statsministeren sagde blandt andet, at togulykken er "en forfærdelig start på 2019", mens Dronning Margrethe udtalte, at togulykken berører hende dybt.

Fyns Politi har indkaldt til et pressemøde, hvor man vil orientere om udviklingen klokken otte torsdag morgen.