DSB-trafikchef savner forklaring på konflikt

DSB får tog tilbage på skinnerne onsdag eftermiddag, siger DSBs trafikchef Stig Friisbæk efter faglige møder.

- Jeg vil ikke forholde mig til det, før jeg officielt har fået en melding fra dem om, hvad årsagen til det faglige møde er, siger Stig Friisbæk. Klik på play.

DSB regner med at retablere normal togtrafik onsdag eftermiddag efter lokoførernes faglige møder onsdag morgen.

Det siger DSBs trafikchef Stig Friisbæk efter flere faglige møder, som kortvarigt stoppede al togtrafik.

- Cirka klokken fem gik lokomotivførerne på en række depoter til fagligt møde. De vendte tilbage til arbejde igen omkring klokken syv.

Sikkerhed er årsag til arbejdsnedlæggelse

- Vi er begyndt at køre tog igen i reduceret omfang. Vi forventer i løbet af formiddagen at få genoprettet trafikken, siger Stig Friisbæk til Ritzau.

- Vi gør, hvad vi kan for, at kunderne ikke bliver påvirket, når vi når frem til eftermiddagstrafikken, tilføjer han.

Dansk Jernbaneforbund forklarer lokoførernes arbejdsnedlæggelse med, at personalet savner opbakning, sikkerhedsorganisationen ikke fungerer, sikkerheden er forstyrret samt meget overarbejde.

DSB kender ikke årsag til konflikten

Men DSBs trafikchef kender ikke årsagen til konflikten.

- Jeg er ikke bekendt med, hvad årsagen har været til det faglige møde. Det vil vi selvfølgelig undersøge i løbet af formiddagen og tage en dialog omkring det, siger Stig Friisbæk.

Han kender heller ikke til Dansk Jernbaneforbunds kritik af, at DSBs service er så forringet, at der skulle være en øget risiko for et alvorligt uheld.

- Jeg vil ikke forholde mig til det, før jeg officielt har fået en melding fra dem om, hvad årsagen til det faglige møde er, siger Stig Friisbæk.

Skader konflikten DSB i forhold til togpassagererne?

- Jeg forholder mig til, hvordan vi hurtigst muligt får genoprettet driften, så vi kan komme ud at køre tog igen til tiden, siger Stig Friisbæk.

Se hele interviewet med Stig Friisbæk i videoen i toppen af artiklen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk