DSB: Vi aflyser ingen tog over Lillebælt

Dieseltog fragter i dag rejsende mellem Jylland og Fyn, og DSB håber at få rammes af reparationsarbejdet på den gamle Lillebæltsbro i nat.

I nat bliver reparationsarbejdet på den gamle Lillebæltsbro færdiggjort.

En drilsk nedfalden køreledning stoppede fredag al togtrafik over Lillebæltsbroen, men efter intenst arbejde kører DSB igen tog på strækningen.

Dermed slipper de mange rejsende mellem Jylland og Fyn for forsinkelser, fortæller Tony Bispeskov, trafikinformationschef i DSB.

- Vi aflyser ingen tog og kører med diesellokomotiver. Så det kommer ikke til at betyde noget for rejsetiden, siger han.

Bro spærret i otte timer

Men trængslerne er ikke ovre for DSB's passagerer. For lørdag aften bliver arbejdet med at rydde op efter den nedfaldne køreledning genoptaget.

- Køreledningerne bliver repareret fra lørdag aften klokken 22 til søndag morgen. Der vil derfor være otte timer, hvor broen er spærret for al togtrafik, siger Tony Bispeskov og fortsætter:

- I den periode kan vi kun køre busser over broen, og det betyder, at passagererne skal skifte til bus mellem Middelfart og Fredericia. Det giver i sig selv en forlænget rejsetid for de fleste på mindst en time.

Ventes færdig søndag morgen

- Men det er heldigvis kun få passagerer, som rejser på det tidspunkt, siger han.

Når broen igen åbner søndag morgen, forventer Banedanmark at være helt færdig med reparationsarbejdet.

- De meldinger, vi har fra Banedanmark, er, at de bliver færdige med arbejdet i nat, siger trafikinformationschefen.

Der er også godt nyt til de 11.000 danskere, som har valgt at bruge lørdagen på at passere broen til fods. Det planlagte halvmaratonløb vil nemlig ifølge Banedanmark kunne afvikles som planlagt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk