Du smider om dig med CO2, når du googler

Du producerer lige så meget CO2, når du foretager to Google-søgning, som hvis du koger en kedel vand. Det fastslår en forsker på universitetet i Harvard.

To Google-søgninger producerer lige så meget CO2 som at koge en kedel vand. (Foto: © Screenshot google.dk)

Det kan godt være, det er gratis at foretage en søgning på Google eller andre søgemaskiner. Men miljøet betaler en høj pris, når vi skal finde oplysninger om dagrenovation i Korsør eller badevandstemperaturer i San Francisco.

Du producerer 7 gram CO2 hver eneste gang, der står Google i browseren, og du trykker på Søg. Det fastslår en undersøgelse fra Harvard-fysikeren Alex Wissner-Gross, skriver BBC.

Forurening hvert sekund

Forureningen kommer fra en kombination af CO2-forbruget fra den computer, du sidder ved, og strømforbruget i de kæmpemæssige serverparker, der findes rundt om i verden.

Faktisk producerer du i dette sekund 0,02 gram CO2 ved bare at være på internettet. Og i dette sekund. Og dette.

I alt bliver der foretaget 200 millioner internetsøgninger i døgnet. Det giver en produktion på 1400 ton CO2 på verdensplan.

Gå uden om det grafiktunge

Og det er nødvendigt at gøre noget hurtigst muligt, mener Toke Haunstrup som forsker i IT og Miljø ved Statens Byggeforskningsinstitut.

- Vi bruger internettet mere og mere, og så stiger den mængde energi vi bruger. Det bliver ret betydelige energimængder, som bidrager til klimaforandringerne, siger Toke haunstrup

- Forbrugere skal prøve at gå udenom de mest grafiktunge ting. Og internetudbydere har mulighed for at bruge mere energieffektive servere.

CO2-udledning for den globale IT-sektor blev for nylig fastslået til at være lige så meget, som det den samlede flyindustri producerer.