Dykkere risikerer erstatningskrav

To dykkere skabte i nat en unødvendig redningsaktion ved Djursland - Søværnets Operative Kommando har bedt politiet i Østjylland overveje, om de skal præsenteres for erstatningskrav.

Søværnets Oprative Kommando havde både helikopter og både ude at lede efter forliste ved Djursland - men det viste sig at være to dykkere, som var i vandet. (Foto: Mikkel Skovsgaard © DR)

En redningsaktion med helikopter og flere både blev sat i sving natten til søndag helt uden grund.

Og i den forbindelse risikerer to dykkere en regning på mange tusinde kroner.

En borger havde i vandet ud for Rugård Camping på Djursland set en jolle og to mennesker i vandet.

Storstilet redningsaktion

Både fra redningsstationen i Grenaa og en helikopter blev sat ind i det, som Søværnets Operative Kommando betegner som "en storstilet redningsaktion."

Men det hele var unødvendigt. Det viste sig at være to dykkere.

Manglede lys

Søværnets Operative Kommando siger, at de ikke havde overholdt de internationale søvejsregler.

Ved natlig dykning skal der bruges et dykkerflag, som skal være belyst. Eller også skal der være et særligt lyssignal, står der i reglerne.

Nu har Søværnets Operative Kommando bedt politiet overveje, om de to skal sigtes og præsenteres for et erstatningskrav for udgifterne til helikopter og både. Per time koster en helikopter cirka 25.000 kroner.

Østjyllands Politi har ikke taget stilling til forløbet endnu. Jurister vil senere vurdere, om der er grundlag for at rejse en sag, oplyser vagtchefen.

Facebook
Twitter