Dyr redningsplan? Det kan koste 113 fuldtidsansatte at give Skat nye logoer

Plan om at omdanne Skat til syv nye styrelser kan koste knap 100 millioner, viser beregninger fra professor ifølge BT.

Den 1. juli 2018 bliver Skat nedlagt. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Regningen for at skabe en 'ny identitet’ til de syv nye styrelser i Skat tegner til at blive høj.

Opgaven med at lave nye logoer til hjemmesider og dokumenter vil ifølge Skats egne beregninger kræve 113 årsværk frem mod år 2021.

Det viser en email, der er afsendt fra en kontorchef til medarbejdere i Skat, som BT er kommet i besiddelse af.

Af emailen fremgår det, at 40 ud af de 113 årsværk skal hyres eksternt, og Per Nikolaj Bukh, professor ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, har regnet sig frem til, hvasd omkostningerne til den nye identitet kan løbe op i:

- Et årsværk er cirka 1.650 timer, når man regner ferie fra. Hvis vi regner med, at en konsulent i gennemsnit får 1.000 kr. i timen, er det over 1,5 millioner kroner for et årsværk. De 40 årsværk kan dermed koste over 60 millioner kroner, siger han til BT.

- Hvis vi regner med, at en medarbejder koster 500.000 om året inklusiv pension og ferieudgifter, svarer det til 36 millioner kroner, siger Per Nikolaj Bukh.

Samlet set kan det ifølge professoren således koste Skat op mod 100 millioner kroner for at skifte logoer. Det er et beløb, som både Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Enhedslisten kritiserer, skriver BT.

Hverken skatteminister Karsten Lauritzen (V) eller chefer i Skat har haft mulighed for at stille op til interview, fordi de er på ferie, skriver BT.

Skatteministeriet har i stedet sendt et skriftligt svar til avisen. Her forklarer ministeriet ifølge BT blandt andet, at skatteforvaltningen har systemer, der automatisk genererer breve, og at det i den forbindelse er helt afgørende, at brevene fremstår med korrekt logo og myndighed, så dokumenterne lever op til juraen.

Syv nye styrelser

Som respons på de flere skandaler i Skat, blandt andet sagen om svindel med udbytteskat for 12,3 milliarder kroner, besluttede regeringen i juni, at Skat skal deles op i syv styrelser.

Hver af de syv styrelser skal have hver sit specifikke opdrag, specialisering og ledelse og skal være i drift fra 1. juli 2018. Styrelserne får en direktør, der refererer til skatteministeren og Skatteministeriets departementchef.

Facebook
Twitter