Dyrenes Beskyttelse: Ny mærkningsordning kan vildlede forbrugerne

Der er ikke plads til regeringens bebudede mærkningsordning for kød, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse inden møde hos Fødevarestyrelsen.

Arbejdet med at udtænke en ny ordning blev oprindeligt sat i gang under den forhenværende fødevareminister Dan Jørgensen (S). Men både Coop og Dyrenes Beskyttelse trak sig fra samarbejdet. (Foto: claus fisker © Scanpix)

En ny mærkningsordning af kød har ført til strid i fødevarebranchen. I dag mødes parterne hos Fødevarestyrelsen for at diskutere regeringens forslag, hvor kød skal mærkes med en, to eller tre ’velfærdsstjerner’.

Arbejdet med ordningen blev oprindeligt sat i gang under den forhenværende fødevareminister Dan Jørgensen (S). Ideen var at skabe mere gennemsigtigheden om dyrevelfærden for det kød, forbrugerne finder i kølediskene.

Men både supermarkedskæden Coop og organisationen Dyrenes Beskyttelse har siden trukket sig fra arbejdet, fordi parterne allerede har et samarbejde om en mærkningsordning, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

- Vi har allerede i dag mærker, som signalerer god dyrevelfærd til forbrugerne. Så derfor trak vi os fra det arbejde, siger hun.


Selvom ordningen lægger op til, at forbrugerne kan blive bedre klædt på til at vide, hvad de putter i indkøbskurven, tror Dyrenes Beskyttelse, at mærkningen kun vil føre til yderligere forvirring.

Især mærkningen af kød som et-stjernet er vildledende, mener Brita Riis.

- Det ser ud som om, at der er meget ringe dyrevelfærd i det, man kommer til at mærke som et-stjernet. Det kan blive en vildledning af forbrugerne i stedet for en vejledning, siger hun.