Dyrere at tømme blæren i det fri

Er du på vej hjem fra en fugtig fest med en fyldt blære, koster det nu næsten dobbelt så meget, hvis du bruger gader og stræder som toilet.

Bøderne for at lægge op til slåskamp eller tømme blæren op ad en muren i for eksempel Jomfru Ane Gade i Aalborg har fået et kraftigt prishop.

Er du på vej hjem fra en fugtig fest, og føler du trang til at tømme blæren, så koster det nu 1.000 kroner i bøde at lade strålen ramme muren.

Rigsadvokaten har sat bøderne markant op for voldelig adfærd og gadeuorden.

- Jeg synes, det er en god ide, for det er noget pjat at gå og lave vold, siger Lau Ringgard, som DR Nordjylland møder i Aalborgs populære forlystelsesgade.

Politiet forudser prishoppet giver færre slagsmål

Spiller du op til et slagsmål, så må du bagefter se penge fosse ud af kontoen, også selv om ingen får skrammer. Det koster nu 3.000 kroner mod tidligere 800 kroner. Og sparker du til et skilt eller tumler rundt, fordi du har en brandert på, så koster det 1.000 kroner - her er taksten som for urinering øget fra 600 kroner.

Politiinspektør Stig Lundbo fra Nordjyllands Politi er overbevist om, at de markante bødehop får en effekt.

- Jeg tror lige her i starten, indtil folk finder ud af, at bøderne er steget betydeligt, der vil der nok ikke ske nogle ændringer. Men jeg tror på sigt, at når de får en bøde på 3.000 kroner, hvor de tidligere kun fik en bøde på 800 kroner, så vil det have en præventiv effekt, siger han.

Borgere tror effekten er begrænset

Lidt mindre sikker på effekten er Lau Ringgaard:

- Jeg tror, det har en effekt på nogle mennesker, men når folk bliver fulde, så slipper fornuften ud, siger han.

Værtshusejere glade for højere bøder

Værthusejere synes, det er godt, at bøderne for at spille op til slagsmål eller tømme blæren op ad muren får et markant prishop.

- Folk står og tisser op og ned af vores gelænder og vores gårde. Det er totalt ulækkert. Og det med at de lægger op til vold. Lad os få sendt et signal om, at det koster ikke at opføre sig ordentligt, siger ejer af sportsbaren O'Learys i Jomfru Ane Gade, Torben Thrane Jensen.

Værtshusejer tror også på effekt

- 3.000 kroner er rigtig mange penge. Det var da sjovere at gå ud at feste for pengene end at lægge dem i statskassen.

Også talsmanden for Jomfru Ane Gades restauratører Morten Geisnæs er glad for de højere bødetakster.

Sidste år udskrev Nordjylland politi 1448 bøder for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Heraf flest for voldelig optræden og lignende.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk