Dyrlæge frifundet for giftdrab på sin mand

En 37-årig mand blev tilbage i december 2011 fundet død i sin seng. Hans kone er nu frifundet for giftdrab.

Et enigt nævningeting i Retten i Hillerød frifandt fredag en 38-årig kvinde for drab på sin mand.

Kvinden, der er dyrlæge, var tiltalt for at have dræbt sin 37-årige mand med seks forskellige slags dyremedicin den 11. december 2011.

Retten lagde vægt på, at den 38-årige kvindes dna-spor ikke var fundet på de flasker med dyremedicin, der var blevet brugt.

Kunne ikke bevise hun var hjemme

Derudover kunne man ikke med teleoplysninger fra kvindens mobiltelefonen bevise, at hun befandt sig i parrets hjem, da manden døde.

Smilende og jublende blev den 38-årige kvinde omringet af de mange pårørende, der alle var klar til at uddele knus og gaver.

Manden blev fundet død i parrets seng med to stiksår i låret, der stammede fra indsprøjtninger med bedøvelsesmidlet ketamin.

Afskedsbrev

På et natbord ved siden af ham lå et afskedsbrev, der ifølge en af politiets skrifteksperter med stor sandsynlighed stammer fra manden selv.

Retsmedicinere kan med sikkerhed konstatere, at det er indsprøjtningen med dødelige mængder af ketamin, manden er død af.

Anklager Marianne Gjedde-Nielsen pegede under sin procedure på, at kvindens job som dyrlæge gav hende den rette ekspertise til at slå manden ihjel.

Selvmord var overvejende sandsynligt

Det mente forsvareren dog ikke og henviste til, at manden havde fået for lave doser af bedøvende medicin i forhold til hans vægt, hvilket kunne indikere, at det ikke var en professionel, som havde doseret medicinen.

Han havde nem adgang til konens dyreklinik i deres hus og havde derfor adgang til den dyremedicin, hun brugte.

Det er ifølge retten overvejende sandsynligt, at den 37-årige ved hjælp af hjemmeklinikkens dyremedicin har taget sit eget liv.

Retten mente, at han befandt sig i en følelsesmæssigt belastet periode, da hun ville skilles fra ham. Og at han var bange for, at det skrækscenarie skulle opstå, at hans kone ville gå fra ham og tage deres fælles datter med sig.

Efter frifindelsen har kvindens forsvarer ifølge Frederiksborg Amts Avis bebudet et erstatningskrav på flere hundrede tusinde kroner, fordi kvinden har siddet varetægtsfængslet i 11 måneder.

/ritzau/