Dyrlæger mistænkes for aftalte priser

Færre end hver tiende dyrlæge ønsker at oplyse priserne på deres behandlinger til Forbrugerrådet. Det vækker mistanke om et priskartel.

Dyreejere er glade for deres dyr og betaler gerne tusindvis af kroner til dyrlægen for at holde dem raske. (Foto: Handout © Scanpix)

Det er langt fra sikkert at du får den bedste pris når hunden skal til dyrlægen.

Selv om der er fri konkurrence i branchen, så ønsker under hver tiende dyrlæge at oplyse priserne på de mest almindelige ydelser som vaccination og aflivning. Det skriver Forbrugerrådets blad Tænk.

Mistanke om prisaftaler

Det er blandt andet mistanke om aftalte priser, der har fået Forbrugerrådet til at undersøge branchen.

Rådet har spurgt 330 dyrlæger om priser på de mest almindelige ydelser som sterilisering, tandrensning, aflivning og vaccination af hunde og katte.

Men de har kun fået 24 svar tilbage. Og det overrasker direktør, Rasmus Kjeldahl.

- Det er svært at sige, om der er tale om et kartel, når man ikke kan få oplyst priserne. Men det vi er interesserede i er, om der er konkurrence på priserne. Og det kan der kun være, når man får dem oplyst.

Forbrugerrådet overrasket

Han er overrasket over, hvor få dyrlæger, der meldte tilbage på Forbrugerrådets undersøgelse.

- Vi har aldrig før oplevet, at en branche så massivt ikke ville medvirke i vores prisundersøgelse. Vi har nærmere fået indtryk af, at man har aftalt ikke at deltage, siger han.

Forbrugerrådet opfordrer nu dyrlægerne til at lave en prisdatabase så forbrugerne kan gennemskue priserne.

Uigennemsigtige dyrlæger

På Forbrugerstyrelsens årlige undersøgelse af branchers priser og klagemuligheder ligger dyrlægerne på en 47. plads ud af 51.

Dyrlægeforeningen lover nu at stramme op: - Vi vil bestemt arbejde på, at det bliver mere gennemsigtigt for forbrugerne indenfor vores fagområde, siger Jacob Kjær, Dyrlægeforeningen.

Facebook
Twitter