Ebola-mistænkt patient er DR-medarbejder

En DR-fotograf, som i sidste uge var på reportagerejse i Liberia, blev torsdag aften indlagt på grund af mistanke om ebola.

DR fotografen var i Liberia på en reportagerejse. (© DR)

Fredag morgen oplyste Hvidovre Hospital, at man natten til fredag har haft en person isoleret på grund af mistanke om ebola.

Resultatet af en blodprøve viste, at der ikke var tale om den smitsomme sygdom, som hærger i Vestafrika.

DR Nyheder oplyser fredag formiddag, at der er tale om en fotograf, som i sidste uge var på en reportagerejse i Liberia.

Indlæggelse klogest

Fotografen fik torsdag aften feber, og selvom embedslægen vurderede, at der var tale om ingen eller meget lav risiko for, at han var blevet udsat for smitte på rejsen, valgte man at indlægge fotografen.

- Der har hele vejen igennem været en lav risiko for smitte, men lægerne nåede alligevel frem til, at indlæggelse var det klogeste. Vi er naturligvis glade for, at vores medarbejder ikke har været smittet, siger redaktionschef i DR Nyheder, Thomas Falbe.

Han oplyser desuden, at såvel fotografen som hans nærmeste er ved godt mod, selvom oplevelsen har været skræmmende.

Vurdering fra gang til gang

Indlæggelsen vil heller ikke få betydning for DR Nyheders fremtidige dækning af ebola i Vestafrika.

- Det er en væsentlig historie, og det vil være en vurdering fra gang til gang, om vi synes, at det er sikkert at sende medarbejdere af sted. Det er udelukkende fakta og lægefaglige vurderinger, som afgør, om vi kan sende folk ud, og vi tvinger ingen til at tage af sted, siger Thomas Falbe.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:542e63bd6187a21768807a05

Det er første gang, at en person i Danmark bliver isoleret på grund af frygt for ebola.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter