Ebola-mistanke lukkede hospitalsafdeling på Hvidovre

Infektionsmedicinsk Afdeling blev isoleret på grund af mistanke om ebola hos en patient.

Infektionsmedicinske Afdeling på Hvidovre Hospital var lukket fra 22.00 til omkring 08.00 fredag morgen. (© DR)

En patient blev natten til fredag isoleret på Hvidovre Hospital på grund af frygt for ebola. Det skriver Ekstra Bladet.

Den dræbende sygdom ebola breder sig fra de vestafrikanske lande, hvor den tidligere i år brød ud. Frygten for sygdommen har også nået Danmark, og i nat isolerede Hvidovre Hospital en patient med symptomer.

Hospitalets vicedirektør Torben Mogensen bekræfter over for DR Nyheder, at man for første gang har isoleret en patient på grund af frygt for ebola.Rutine at isolere patient

- Det er korrekt, at vi har haft en patient isoleret, men heldigvis har en test vist, at der ikke var tale om ebola. Det er rutine, at når patienter kommer ind med symptomer på ebola, så bliver de straks isoleret, siger Torben Mogensen til DR Nyheder.

Det var Infektionsmedicinsk Afdeling, der var lukket på grund af ebola-mistanke. Lukningen varede fra torsdag aften klokken 22 til omkring klokken 08 fredag morgen. Efter en blodprøve kunne hospitalet afblæse alarmen.

Symptomerne på ebola minder om influenza - feber, mathed, muskelsmerter, hovedpine, mavesmerter og ondt i halsen.

Meget opmærksomme på risikoen

Ifølge vicedirektøren har man beredskabet til at tage imod patienter, der er smittede med ebola, og i takt med at sygdommen spredes i verden, må danske hospitaler også forvente at blive ramt.

- Vi er meget opmærksomme på risikoen, og det er bekymrende, at ebola rykker nærmere, og vi er forberedte på, at det kan ske, siger Torben Mogensen.

Han forklarer, at hospitalet tidligere blandt andet i forbindelse med sygdommen sars har haft et beredskab til at tage sig af danske tilfælde.

Sundhedsstyrelsen oplyser til Ekstra Bladet, at mistanken i Hvidovre er den første i landet.

Mere end 3000 mennesker er døde af ebola i Vestafrika, hvor et udbrud har hærget siden februar.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter