Efter bandeaktion: Flere teenagere fængslet for drabsforsøg

Flere af de teenagere, der fredag blev fremstillet i grundlovsforhør, er nu varetægtsfængslet for drabsforsøg.

Venner mødte op foran retten i Glostrup for at vise deres støtte over for deres sigtede venner (Foto: Louise Damløv © DR)

En 15-årig dreng, tre 16-årige og en 17-årig dreng er sammen med to andre nu varetægtsfængslet for drabsforsøg. Det afgjorde Retten i Glostrup fredag eftermiddag efter et næsten ti timer langt grundlovsforhør. En 20-årig mand blev under grundlovsforhøret løsladt.

Seks af drengene er fængslet i fire uger, mens en er fængslet i to uger. Drengene er de hidtil yngste, der er blevet varetægtsfængslet i forbindelse med den optrappede bandekonflikt i Storkøbenhavn. De har tilknytning til banden Værebros Hårde Kerne, der holder til i Værebroparken, men de har alle bopæl i Herlev.

Ildkamp i Herlev

Drengene er sigtet for drabsforsøg i forbindelse med et skyderi i Skovlunde den 3. marts. Her blev der skudt mod den lejlighed, hvor flere medlemmer af banden Loyal to Familia har solgt hash fra gennem vinduet. Men skuddene ramte ikke den lejlighed, men ramte i stedet lejligheden ved siden af, hvor en familie bor.

En af de varetægtsfængslede er også sigtet for et drabsforsøg i Herlev, der fandt sted dagen efter i Dildhaven, hvor det formodes, at LTF også var indblandet. Ingen blev ramt. Politiet arbejder ud fra en teori om, at det kom til ildkamp mellem de to grupperinger, netop Loyal to Familia og Værebros Hårde Kerne.

Fire LTF'ere fængslet

I Retten i Glostrup fredag blev yderligere to mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg i forbindelse med et skyderi på Triumfvej i Lyngby ud for et pizzeria. Her trådte en 17-årig dreng ud fra sin fars pizzeria, da han blev skudt efter. Han blev ikke ramt.

Herudover blev to andre unge mænd på 18 og 21 år varetægtsfængslet for våbenbesiddelse, og de er også sigtet for besiddelse af 80 gram heroin, som politiet mistænker dem for at ville sælge videre. De har også tilknytning til banden Loyal to Familia.

Derudover blev ni Bandidos-medlemmer varetægtsfængslet for våbenbesiddelse. Otte af dem nægtede sig skyldige og kærede derfor kendelsen til landsretten.

I Dommervagten i København blev en 48-årig mand fra Hells Angels sigtet og varetægtsfængslet for knivstikkeri ved Nørrebros Runddel i København. Knivstikkeriet fandt sted søndag morgen og gik ud over en 32-årig mand, der fik 27 stik på kroppen.

Facebook
Twitter