Efter dag uden fremskridt: Statslige forhandlere sendt hjem fra Forligsen

Det ser fortsat svært ud, mener statens topforhandler, innovationsminister Sophie Løhde (V).

Sophie Løhde var ikke optimistisk, da hun efter fem timers forhandlinger kom ud fra Forligsinstitutionen.

Efter fem timers forhandlinger i Forligsinstitutionen har Forligsmand Mette Christensen sendt forhandlerne på det statslige område hjem.

Det blev altså ikke til et statsligt forlig i dag.

- Det så svært ud, da vi gik ind ad døren. Det så også svært ud, da vi gik ud. Derfor slutter vi for i dag. Vi kommer simpelthen ikke videre, siger Sophie Løhde, innovationsminister og topforhandler på det statslige område.

Løhde: Situationen er alvorlig

Der er ifølge Sophie Løhde ikke tale om et sammenbrud i forhandlingerne.

- Det er suverænt forligsmandens afgørelse at beslutte, om og hvis hun vil kalde til sammenbrud. Det er ikke det, der er sket. Vi kommer bare ikke videre i dag, siger Sophie Løhde, der ikke vil kommentere indholdet af forhandlingerne.

Hun understreger dog, at situationen er alvorlig.

Statens topforhandler og formand for CFU, Flemming Vinther, så heller ikke noget perspektiv i at fortsætte forhandlingerne på det statslige område her til aften.

- Det har vi meddelt vores arbejdsgivermodpart og det har vi meddelt forligsmanden, og forligsmanden er enig, siger Flemming Vinther.

Forhandlinger genoptages tirsdag

Dagens forhandlinger begyndte klokken 14, hvor det kun var det statslige område, der var indkaldt.

I morgen var det kun meningen, at regioner og kommuner skulle mødes til forhandlinger i Forligsinstitutionen, men nu er de statslige parter også indkaldt.

Forhandlingerne genoptages tirsdag klokken 10.

Forligsmanden har allerede udskudt forhandlingerne to gange og kan ikke udskyde dem mere. Derfor skal der findes en løsning senest 1. maj. Sker det ikke, lurer en storkonflikt.

FacebookTwitter