Efter dødsulykke på legeplads: Teknologisk Institut opfordrer alle til at tjekke gynger

31-årig kvinde mistede livet, da en gynges fire ben ikke var tilstrækkeligt forankret.

En 31-årig kvinde mistede livet, da et gyngestativ væltede ned over hende på legeplads på Baltorpvej i Ballerup, lørdag aften. (Foto: Claus bech © Scanpix)

En dødsulykke på en legeplads i Ballerup i København får nu Teknologisk Institut til at opfordre alle ejere af legepladser til at tjekke, om legepladsernes gynger sidder ordentlig fast i jorden.

Det skriver Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Teknologisk Institut har assisteret Københavns Vestegns Politi i efterforskningen af ulykken, hvor en 31-årig kvinde mistede livet, da et gyngestativ væltede ned over hende lørdag den 27. april.

- Vi kan kun støtte Teknologisk Instituts opfordring om, at alle legepladsejere tjekker forankringen af deres gyngestativer og andre bevægelige legeredskaber, skriver politiinspektør Mogens Lauridsen i en pressemeddelelse.

- Relativt tidligt i efterforskningen meldte vi ud, at der var indikation på manglende forankring, og det er nu slået fast, skriver han.

Politiet kontakter alle landets kommuner

Teknologisk Institut opfordrer alle ejerne til at få kigget deres legeplads efter en ekstra gang, så risikoen for lignende ulykker formindskes, skriver de.

Opfordringen fra Teknologisk Institut kommer nu, fordi Københavns Vestegns Politi i dag har modtaget et notat om ulykken.

I notatet bliver det slået fast, at gyngestativets fire ben ikke var tilstrækkeligt forankret i jorden.

Det får nu politiet til at tage kontakt til alle landets kommuner og boligselskaber i forbindelse med opfordringen.

Københavns Vestegn Politi er stadig ved at efterforske, om der er grundlag for at pålægge et strafferetligt ansvar i forbindelse med ulykken, skriver de.

Beboer advarede om usikkert gyngestativ

Efter ulykken er det kommet frem, at mindst to beboere havde kontaktet boligforeningen og fortalt, at stativet med gyngen løftede sig "lidt op fra sandet", når børnene gyngede i den.

DR Nyheder talte i den forbindelse med direktøren i boligforeningen Baldersbo, Søren B. Christiansen, som fortalte, at boligforeningen med det samme tog kontakt til producenten af gyngen, da de modtog advarslen.

Her fik de den melding, at der "ikke kunne ske noget".

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk