Efter to eksplosioner: Rigspolitichef garanterer borgernes sikkerhed

Vi er derude med alt, vi kan trække, lyder det fra rigspolitichefen.

Borgerne i København skal ikke føle sig utrygge, selv om to eksplosioner inden for kort tid har ramt offentlige myndigheder i hovedstaden.

Sådan lyder det fra politiets øverste chef, rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, efter nattens eksplosion, der ramte en politistation midt i et boligkvarter på Nørrebro.

- Jeg kan godt forstå, at man bliver forskrækket over det her. Det er meget ubehageligt at være i nærheden af den slags kriminalitet, men mit budskab er, at man kan og skal være tryg, for vi skal nok være der. Vi er derude med alt, vi kan trække. Vi er der for borgerne, og det vil vi være 100 procent, siger rigspolitichefen.

  • Politiet er massivt til stede på Nørrebro i København efter eksplosionen i nat. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)
  • Teknikere arbejder på gerningsstedet. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)
  • Facaden er blevet smadret. (Foto: © Presse-fotos.dk, Scanpix)
  • Ingen er umiddelbart kommet til skade, oplyser politiet. (Foto: © Presse-fotos.dk, Scanpix)
  • Det vides ikke, om der er en forbindelse med eksplosionen ved Skattestyrelsen og nattens eksplosion på Nørrebro. (Foto: © Presse-fotos.dk, Scanpix)
1 / 5

Han opfordrer borgerne til at gå til politiet, hvis de føler sig utrygge. Der er blandt andet opstillet en såkaldt mobil politistation på Nørrebro, hvor borgerne kan komme og få en snak og et godt råd - eller komme med oplysninger, der kan hjælpe efterforskningen.

- Vi vil gøre ALT for at få stillet gerningsmændene til regnskab, siger Jens Henrik Højbjerg.

Han kan ikke komme med nogen forklaring på eksplosionerne, da motivet er ukendt.

- Vi arbejder ud fra alle de spor, der er, lyder det.

Sætter ekstra mandskab ind

Jens Henrik Højbjerg understreger dog sit budskab om, at man ikke behøver at frygte at gå på gaden i landets hovedstad, da politiet sætter ind med alt, hvad det har.

- Vi går ind med det, der er nødvendigt og bruger de kræfter og ressourcer og de kompetencer og de værktøjer og alt, vi overhovedet har. Vi er der med folk og med patruljer og sætter det ind, der er nødvendigt for at skabe sikkerhed og tryghed, alt vi overhovedet kan, slutter rigspolitichefen.

Hvor meget og hvor politiet præcis har sat ekstra mandskab ind, vil han ikke ud med.