Efter fund af dødt spædbarn: Politi efterlyser nedtrykt kvinde

Københavns Vestegns Politi efterlyser en ung, mørkhåret kvinde i sagen om det delvist nedgravede barnelig.

Det var her ved Brinken i Glostrup, at nogle bygningsarbejdere mandag eftermiddag fandt liget af et spædbarn. Københavns Vestegns Politi efterlyser en ung kvinde i sagen. Hun er sandsynligvis udlænding og muligvis rumænsk. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

En nedtrykt kvinde på mellem 20 og 25 år bliver nu efterlyst i sagen om det nedgravede spædbarnslig, der mandag blev fundet i et grønt område ved Brinken i Glostrup.

Flere vidner har uafhængigt af hinanden bemærket den unge kvinde i området for omkring 14 dage siden, fortæller efterforskningsleder Ole Nielsen fra Københavns Vestegns Politi.

- Hun har haft en tilknytning til området og har formentlig boet i en ejendom over for det sted, hvor spædbarnsliget blev fundet. Flere vidner har fortalt, at hun virkede ked af det og indesluttet, siger Ole Nielsen til DR Nyheder.

Den unge kvinde var ikke tilmeldt på adressen. Og politiet har ikke andet end en beskrivelse af hende. Hun er omkring 170 centimeter høj, kraftig af bygning, formentlig udlænding - sandsynligvis rumæner.

- Vi ved ikke, om hun har noget med sagen at gøre, men vi vil meget gerne tale med hende. Hun må gerne selv kontakte os, men skulle nogen kende noget til hende, så hører vi gerne fra dem, siger efterforskningslederen.

Obduktion gav ikke afgørende oplysninger

Det døde spædbarn blev fundet af håndværkere ved 14-tiden i mandags. Der blev holdt ligsyn på stedet og området blev undersøgt. Tirsdag blev liget obduceret på Retsmedicinsk Institut.

- Obduktionen har ikke givet svar på, om der der tale om en dreng eller en pige. Den har heller ikke kunne fortælle os, om barnet var i live, da det blev født, eller om det var dødt. Der er fortsat en række spørgsmål, vi mangler svar på, siger Ole Nielsen.

Politiet oplyser til DR Nyheder, at ligets forfatning umiddelbart godt kan stemme overens med, at vidnerne ikke har set kvinden i de seneste 14 dage. Obduktionen har dog ikke givet svar på barnets etnicitet.

Kvinde muligvis set i Brøndby Strand

Politiet har senest hørt fra vidner, at kvinden måske har søgt tilflugt omkring Brøndby Strand.

- Hun bor muligvis dernede. Men stadig væk uden at være tilmeldt til en adresse, siger Ole Nielsen.

Om politiet arbejder ud fra teorien om, at det er kvindens spædbarn, der blev fundet nedgravet, ønsker efterforskningslederen ikke at melde klart ud.

Prøver fra liget er sendt til dna-analyse, der vil give politiet flere svar inden for 14 dage.

Efterforskerne har indtil videre modtaget cirka et dusin henvendelser fra opmærksomme borgere.