Efter fyringer: En chat på Facebook er ikke privat

En afgørelse fra Afskedigelsesnævnet gør det nu lidt mere klart, hvad man kan snakke om på Facebook, før det får konsekvenser.

En afgørelse fra Afskedigelsesnævnet gør det nu lidt mere klart, hvad man kan snakke om på Facebook, før det får konsekvenser. (Foto: Scanpix © Scanpix)

Selv om du skriver dine kommentarer i en privat chat med udvalgte mennesker på Facebook, kan det godt få jobmæssige konsekvenser. Det viser en ny afgørelse fra Afskedigelsesnævnet.

Sagen, der er omdrejningspunktet, handler om en række medarbejdere, der blev opsagt, fordi de i et privat chatforum på Facebook havde udtalt sig negativt om virksomheden og nogle kolleger, der ikke ville deltage i en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

Fagforening: Det var privat forum

Det har været fagforeningens argument, at samtalen foregik i et privat forum, og at man derfor ikke kunne reagere med fyringer.

Afskedigelsesnævnet nåede dog frem til, at kommunikationen over Facebook ikke kunne afholde virksomheden fra at afskedige de ansatte.

Nævnet mente dog samtidig, at selve udtalelserne ikke var alvorlige nok til, at medarbejderne kunne fyres – i stedet burde de have fået en påtale.

- Afgørelsen viser, at kommentarer i chatforums på Facebook ikke altid vil blive sidestillet med privat samtale, selvom dette foregår i medarbejderens fritid, siger Casper Eiersted, jurist i HORESTA, i en pressemeddelelse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk