Efter kæmpe underskud: Bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen trækker sig

Kritikken af Wonderful Copenhagens underskud ved Eurovision får bestyrelsesformand til at gå af.

Bestyrelsesformanden for Wonderful Copenhagen, Mikkel Metz Mørch, trækker sig. (Foto: Bax Lindhardt © Scanpix)

Bestyrelsesformanden i Wonderful Copenhagen, Michael Metz Mørch, forlader sin post, efter selskabet har været under hård kritik.

Det skriver Politiken.

Wonderful Copenhagen har fået drøje hug, efter afholdelsen af Eurovision Song Contest endte med et underskud på 58 millioner kroner.

- Jeg kan sige, at jeg efter Wonderful Copenhagens bestyrelsesmøde mandag eftermiddag stiller mit mandat som bestyrelsesformand til rådighed, siger Michael Metz Mørch til Politiken, men uddyber ikke hvorfor.

- Michael Metz-Mørch har været formand for Wonderful Copenhagen i en periode, hvor organisationen på mange måder har gjort det rigtig godt for turismen i Danmark og hovedstaden, og det fortjener han og den øvrige ledelse ros for, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstop Andersen.

Hun hilser Michael Metz Mørchs udmelding velkommen.

- Men man samtidig sige, at Wonderful Copenhagen med Eurovision Song Contest har bragt sig i en så vanskelig situation, at der må en større forandring til i organisationen. Der skal ro på, så vi kan genskabe tilliden til, at Wonderful Copehagen kan løfte den vigtige opgave med at fremme turismen. Derfor synes jeg det er det helt rigtige, at formanden nu lader nye kræfter komme til, siger hun.

Meget dyrere end forventet

Regningen for Eurovision blev 77,4 millioner kroner dyrere end budgetteret.

Man havde oprindeligt budgetteret med 34,6 millioner kroner, men arrangementet kom til at koste 112 millioner. Dermed blev regningen mere end tre gange så dyr som forventet.

Men fordi arrangørerne allerede har kastet ekstra penge i projektet, slutter festen med ubetalte regninger for i alt 58 millioner kroner.

/DR Nyheder/

FacebookTwitter