Efter klorudslip i svømmehal: 11 personer kørt på skadestuen

Seks børn og fem voksne har lettere åndedrætsproblemer, oplyser overlæge.

Arbejdstilsynet skal undersøge svømmehalen i Hvidovre i morgen efter kemikalieudslip. (© (c) DR)

Politiet kender endnu ikke årsagen til, at der tidligere i dag skete et klorudslip i en svømmehal i Hvidovre.

Udslippet skete fra et teknikrum, hvor der var 930 kilo klor, og politiet slår fast, at der er tale om et uheld.

Akutlæge i Region Hovedstaden Henrik Jørgensen oplyser, at i alt 11 personer er blev kørt til tjek på skadestuen.

- Der er fem voksne, som er kørt på skadestuen med lettere åndedrætsproblemer. Og så er der seks børn fra en nærliggende skole – som var til svømmeundervisning i formiddags – der også har åndedrætsbesvær og er blevet kørt til tjek på skadestuen.

Hvor farligt er det for dem, som er kørt på skadestuen?

- Jeg forventer ikke, at det er farligt, siger han og fortæller, at han opfordrer folk, der har kraftig svie i øjnene eller åndedrætsbesvær til at kontakte 1813, hvis de har været i svømmehallen i dag.

Københavns Vestegns Politi har også bistået i forbindelse med udslippet. Indsatsleder Jan Jensen fortæller, at de modtog et alarmopkald omkring middag.

- Da vi kommer ned i svømmehallen, har driftschefen fået alle ud. Så det, vi koncentrer os om, er, hvilken form for udslip det er, og hvor omfattende udslippet er, siger han og fortsætter:

- Det, vi afventer nu, er en tankvogn, som kan kontrollere kemikalierne og få dem væk fra bygningen, så Arbejdstilsynet kan se på sagen.

Hvad kan du sige om, hvorfor uheldet skete?

- Hvori uheldet består, kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt. Men vi har været i dialog med Arbejdstilsynet, der kommer herud i morgen, siger indsatslederen.

Facebook
Twitter