Efter kørestolskritik: Betjentenes fagforbund tier stille

Politiforbundet vil ikke kommentere den voldsomme kritik, to betjente får efter aggresiv adfærd over for mand i kørestol sidste år.

Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet - de danske betjentes fagforbund - ønsker ikke at kommentere på den voldsomme kritik, som to betjente har fået af Politiklagemyndigheden. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

- Ingen kommentarer.Sådan lyder det fra Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet - de danske betjentes fagforbund - når han bliver bedt om at komme med sin reaktion på den voldsomme kritik, som to betjente har fået af Politiklagemyndigheden.

Betjentene var sidste år involveret i en konflikt med en kørestolsbruger på Blågårds Plads på Nørrebro i København - en sag, der fik stor mediebevågenhed, fordi flere vidner filmede episoden.

Dengang var politiformand Claus Oxfeldt i vælten, fordi han blandt andet understregede, at episoden lignede et uheld.

Rigspolitiet skal vurdere straffenHos Rigspolitiet vil kommunikationschef Thomas Kristensen ikke gå i detaljer med den konkrete sag.Han oplyser, at Rigspolitiet i sin rolle som arbejdsgiver nu skal vurdere hvilke konsekvenser, det skal have for de to betjente, der bliver udsat for kritik af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

- Når Rigspolitiet modtager afgørelsen fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed, vil vi indlede en vurdering af, om sagen skal få disciplinære konsekvenser for de involverede og i givet fald hvilke, skriver han i en mail.Det er Rigspolitiets HR-afdeling, der skal undersøge sagen. Hvor længe det tager, kan han ikke sige noget om.

Facebook
Twitter