Efter kritik af opholdssted: Direktør stopper øjeblikkeligt

Direktør for bosteds-koncernen Hjorthøjgård trækker sig med øjeblikkelig virkning som medejer og leder.

Hjorthøjgård har den seneste uge været udsat for hård kritik fra en række eksperter, efter at DR har afdækket flere problematiske sager om bostedet Gården, der hører under Hjorthøjgård. (Foto: Birger Lund © DR Nyheder)

Lars Andreasen, der er medejer og direktør for bosteds-koncernen Hjorthøjgård, træder tilbage med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser Hjorthøjgård på selskabets hjemmeside.

Hjorthøjgård har den seneste uge været udsat for hård kritik fra en række eksperter, efter at DR har afdækket flere problematiske sager om bostedet Gården, der hører under Hjorthøjgård.

Der har især været kritik af Gårdens håndtering af en ung, psykisk syg mand, som var anbragt på Gården, men som i dag er sigtet for at dræbe en købmand i den nordjyske by Suldrup.

Nu får sagerne den konsekvens, at Hjorthøjgårds ene ejer træder tilbage.

- Tiden er nu kommet til et skift i Hjorthøjgårds ledelse, således at der nu kan trækkes en streg i sandet. Bestyrelsen har derfor besluttet, at Lars Andreasen i dag er ophørt som direktør i Hjorthøjgård, skriver bestyrelsesformand Steen Hilling på selskabets hjemmeside.

Har vurderet behovet for ny ledelse

Han skriver om baggrunden for beslutningen:

- Der har i den sidste uges tid været rejst en så omfattende kritik mod ledelsen, at bestyrelsen har været nødt til at vurdere behovet for en ny ledelse, således at fortiden ikke bliver en belastning for opholdsstedernes fremtidige drift.

Ifølge Hjorthøjgårds bestyrelsesformand, Steen Hilling, har direktør Lars Andreasen selv ønsket at stoppe - både som direktør og som del af ejerkredsen.

Samtidig deles direktør-jobbet i to - med en ansvarlig for koncernens aktiviteter i henholdsvis Nordjylland og på Sjælland.

- Vi vil opnå mere fokus på de enkelte enheder, siger formand Steen Hilling.

Ny midlertidig direktør i Nordjylland er Hjorthøjgaards skoleleder Søren Lynge-Stensgaard.

Hjorthøjgård driver seks opholdssteder. Fire i Nordjylland og to på Vestsjælland.

Hjorthøjgård og en række andre selskaber med samme ejerkreds har de seneste fem år modtaget 170 millioner kroner fra forskellige kommuner for en lang række sociale ydelser. Det viser DR’s kortlægning af Hjorthøjgård.

FacebookTwitter