Efter kritisk interview: Clement Kjersgaard skriver åbent brev til S

Socialdemokraterne kan på Facebook besvare de spørgsmål, som Clement Kjersgaard ikke mente, at deres formand svarede på.

Det bragte sindene i kog hos mange, da Clement Kjersgaard søndag havde besøg af Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, i programmet ’Vi ses hos Clement’.

Emnet var regeringens asylstramninger, som Socialdemokraterne har lagt stemmer til. Men flere gange under interviewet gav Kjersgaard udtryk for, at han ikke var tilfreds med Frederiksens svar på spørgsmålene. Socialdemokraternes formand mente imidlertid, at hun blev afbrudt konstant.

Clement Kjersgaards interview blev i går diskuteret heftigt på de sociale medier, og flere kritiserede Kjersgaard for de mange afbrydelser.

Skriver åbent brev til S

I dag har tv-værten imidlertid taget til genmæle med det, han kalder et ’Åbent brev fra Clement til Socialdemokraterne’, som kan læses på Facebook-siden for ’Vi ses hos Clement':

https://www.facebook.com/viseshosclement/posts/1677246045885955

Her gentager Clement Kjersgaard de fem mest centrale spørgsmål, der dannede rammen for interviewet med Mette Frederiksen og han beder Socialdemokrater besvare dem.

Den mulighed har flere medlemmer indtil videre benyttet sig af. Det gælder Louise Colding, der er Socialdemokraternes gruppeformand i Hillerød byråd. Også Martin Xaver Dover, Ole Lund Petersen og Mads Havskov Hansen, der alle skriver, at de er medlem af Socialdemokraterne, svarer på Kjersgaards spørgsmål.

Mette Frederiksen selv – eller andre prominente S-profiler – har ikke besvaret spørgsmålene.

DR har været i kontakt med Clement Kjersgaard, der ikke har noget at tilføje til det, han har skrevet i Facebook-opslaget. DR har desuden været i kontakt med flere socialdemokratiske medlemmer, der heller ikke havde nogle kommentarer.