Efter millionbrand: Stormgade i København er igen åben

Branden i Holsteins Palæ har i et døgn spærret for trafikken gennem gaden i det centrale København.

Der er nu igen åbent for trafikken gennem Stormgade i København. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Der er tirsdag morgen åbnet for trafik gennem Stormgade i København, efter at gaden mandag var lukket for trafik på grund af en brand i Holsteins Palæ.

Det oplyser Trafikken Hovedstaden, der er et samarbejde mellem Københavns Kommune og Vejdirektoratet, på Twitter.

Ilden i palæet blev opdaget tidligt mandag morgen, og flere beboere i en nærliggende bygning måtte forlade deres hjem.

Holsteins Palæ er under renovering, og flere luksuriøse lejligheder er ved at være klar til beboere, som kan betale mellem seks og 12 millioner kroner for en lejlighed.

Artha Ejerlejligheder, der ejer bygningen, har ikke umiddelbart noget bud på, hvad branden kommer til at koste. Det skriver direktør Jan Severin Sølbæk i en mail tirsdag formiddag.

- Bygningen er reddet, men der er sket voldsomme og meget dyre skader, sagde Tim Ole Simonsen fra Hovedstadens Beredskab mandag aften.

I Københavns Politi har efterforskerne endnu ikke fået adgang til brandstedet. Og det vil heller ikke ske tirsdag, oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller.

- Den foreløbige melding er, at der formentlig ikke er tale om en påsat brand, men det skal vi nu undersøge nærmere, siger han.

Brandfolkene blev udfordret af en krævende opgave, da de skulle bekæmpe flammerne i østfløjen. Her blev fire lejligheder svært skadet.

/ritzau/