Efter møde om mærkningsordning: Parter søger kompromis

Dagens møde i Fødevarestyrelsen førte ikke til en ny mærkningsordning for dyrevelfærd. Men parterne er indstillet på at forsætte dialogen.

Parterne kom ikke i mål med en aftale om det omdiskuterede dyrevelfærdsmærke, som er en del af regeringens landbrugspakke. I stedet er der indkaldt til nye møder, der skal forsøge bane vejen for et kompromis. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Det trækker ud med en ny mærkningsordning for dyrevelfærd.

Supermarkedskæden Coop er dog efter dagens møde hos Fødevarestyrelsen mere optimistiske omkring at finde en løsning, siger ansvarlighedschef i Coop Signe Frese.

- Nu hører vi, at der vil blive foretaget nogle yderligere møder, og det, synes vi, er rigtigt positivt for at se på, om vi kan få en form for kompromis, siger hun.

Supermarkedskæden har tidligere kritiseret regeringens forslag om en dyrevelfærdsmærke for at være uambitiøst og vildledende, og hos Fødevarestyrelsen er man glad for, at Coop har rykket sig.

- Tidligere syntes Coop faktisk slet ikke, at det var en god idé med et dyrevelfærdsmærke. Så det er selvfølgelig nyt, at Coop nu melder sig på banen og siger, det kunne man måske godt forestille sig alligevel, siger konsulent og projektleder i Fødevarestyrelsen Poul Ottosen.

Fødevarestyrelsen vil nu indkalde til flere drøftelser med de enkelte interessenter. Coop understreger dog, at man ikke vil sige ja til det nuværende forslag.

Kommer det her mærke til at ligge i jeres kølediske?

- Vi vil ikke stå på mål for den nuværende mærkningsordning, sådan som den ser ud nu, siger Signe Frese.