Tema Ungdomshuset

Efter påbud: Barrikader fjernet på Bumzen

Bygningen, hvor der blev fundet farlige forhold under en politiaktion, har opfyldt kommunens krav.

Kollektivet Bumzen i Baldersgade blev ransaget onsdag. Her fandt myndighederne udover ca. 100 gasmasker, peberspray, partisansøm og kasteskyts også farlige bygningsforhold. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Brugerne af kollektivet Bumzen på Nørrebro i København har været flittige med værktøjet.

De har siden onsdag fjernet barrikader fra vinduerne og ryddet trapper, så flugtvejene i ejendommen er fri. Dermed får ejerne efter alt at dømme et "godkendt"-stempel af Københavns Kommune.

- Vi har nu været på tilsyn. Det er foregået helt fredeligt og i god dialog med en repræsentant for ejendommen. De er i gang med at udbedre de forhold, som vi har givet påbud om, siger centerchef Steffen Mark Jensen, fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

Ungdomshuset

Den 1. marts 2017 var det 10 år siden, Ungdomshuset på Jagtvej 69 på Nørrebro i København blev ryddet. Dagen blev markeret med en stor demonstration, der ud på aftenen udviklede sig til uroligheder med stenkast mod politibiler, tændte romerlys og hærværk mod butikker på Nørrebro.

Gå til tema

Efter en politiaktion på Bumzen, hvor 17 personer blev anholdt for uroligheder under 10-året for Ungdomshusets endeligt, gav kommunen ejerne et påbud. Få rettet op på manglerne inden fredag kl. 12.00, eller bygningen bliver afspærret.

Bygningsinspektøren, der var med politiet ved aktionen, vurderede nemlig, at bygningen var farlig at opholde sig i, og at det var "næsten umuligt" at komme frem med brandslukningsudstyr.

Der mangler stadig at blive skiftet branddøre i bygningen, hvilket er et krav før, at Bumzen får grønt lys til at bruge ejendommen.

- Vi har en aftale om, at de kontakter os, når det er ordnet, hvorefter de kan få godkendelse til at bruge bygningen igen, siger Steffen Mark Jensen fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

Balladen om Bumzen

  • Onsdag blev 25 personer anholdt for uroligheder under en demonstration 1. marts - de 17 ved kollektivet Bumzen på Nørrebro. De anholdte er sigtet for vold mod tjenestemænd, grov vold, grov forstyrrelse af den offentlige orden og hærværk. Alle er mellem 15 og 25 år.
  • Syv af de anholdte er foreløbig blevet fremstillet i grundlovsforhør. Fire er blevet varetægtsfængslet.
  • Ved ransagningen af kollektivet Bumzen fandt politiet cirka 100 gasmasker, peberspray, partisansøm og kasteskyts.
  • Der blev også fundet farlige forhold i bygningen, så Københavns Kommune udstedte et påbud
  • Den 1. marts 2017 var det 10 år siden, Ungdomshuset på Jagtvej 69 på Nørrebro i København blev ryddet.
  • Dagen blev markeret med en stor demonstration, der ud på aftenen udviklede sig til uroligheder med stenkast mod politibiler, tændte romerlys og hærværk mod butikker på Nørrebro.
  • Siden demonstrationerne har politiet gennemført en intensiv efterforskning, der primært er baseret på en stor mængde videomateriale, for at finde ud af, hvad den enkelte gerningsmands rolle har været.