Efter påtale til skoleleder: Fynsk skole vil lave klasser for danske elever

Ejerslykkeskolen i Odense vil opdele eleverne i klasser med henholdsvis etnisk danske og tosprogede elever.

Kommunalpolitikerne ønsker mere dokumentation for, at det hjælper ar dele eleverne i danske og tosprogede elever. (Foto: Sidsel Andreasen © DR Fyn)

Ejerslykkeskolen i Odense beder nu om tilladelse til, at skolen kan opdele eleverne i klasser med etnisk danske og tosprogede elever.

For nyligt kom skolens leder, Birgitte Sonsby, under kritik, fordi hun havde bebrejdet en gruppe muslimske elever, at de ikke bidrog positivt til undervisningen. Hun har angiveligt sagt: "Jeg er så skidetræt af jer muslimer, der ødelægger undervisningen".

En af elevernes forælder anmeldte hende for racisme, og skolelederen fik en tjenestelig påtale efter et længere møde med Odense Kommunes skolechef Poul Anthoniussen torsdag.

Ansøgningen var tirsdag til politisk behandling i Odense Kommunes børne- og ungeudvalg.

Behov for debat og dialog

Ejerslykkeskolen har i øjeblikket 55 procent tosprogede elever. Med det udgangspunkt vil det efter skolebestyrelsesformand Peter Julius' mening være en gevinst for både faglighed, trivsel og skolens hverdag at opdele eleverne.

- Vi har behov for at få taget en debat og dialog omkring oprettelsen af klasser, hvor vi har bedre mulighed for at lave stærke hold og sikre integration, siger Peter Julius til DR Nyheder.

Han fortæller, at skolen på nogle årgange er langt nede med hensyn til antallet af danske familier.

- På nogle årgange kan det være fornuftigt i det mindste at overveje at have nogle rene tosprogsklasser, siger Peter Julius.

Mangler dokumentation

På mødet tirsdag aften besluttede politikerne at bede om en bedre forklaring fra skolen og eventuelt en dokumentation for, at opdeling af eleverne skulle kunne give en bedre skole.

Den dokumentation har skolen ikke umiddelbart, indrømmer formanden for skolebestyrelsen, men han ser frem til diskussionen med politikerne.

- Vi glæder os meget til diskussionen og stiller gerne op til en debat. Vi vil også gerne komme med nogle af de erfaringer, vi har, siger Peter Julius.

Facebook
Twitter