Efter sidste års drukskandale: Puttefest i Dyrehaven forløber i ro og mag

Et par unge er faldet, fordi der er stejlt og knoldet, men ellers er årets fest i Dyrehaven forløbet uden problemer.

Da tusindvis af 1.g'ere fra landets gymnasier i dag ankom til Dyrehaven for at afholde årets puttefest, blev de mødt af et oprustet beredskab.

Sidste år gik festen nemlig noget over gevind. 11 personer blev indlagt på hospitalet med alkoholforgiftning, og Dyrehaven flød med skrald og smadrede flasker efter festen.

Derfor har Herlev Hospital indsat en ekstra speciallæge og to ekstra sygeplejersker, Røde Kors har indsat ekstra personale, og der er langt flere samaritter til stede i det bakkede landskab nord for København.

Men i år er festlighederne forløbet helt stille og roligt og uden slagsmål og indlæggelser, oplyser Nordsjællands Politi.

- Det går fint, og der er ro på derude. Vi skønner, at da der var flest, var der 8.000 mennesker derude, og det er gået stille og roligt, siger Henrik Suhr, pressekoordinator i Nordsjællands Politi.

Gymnasieelever valfarter til festlighederne i Dyrehaven. (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)

De unge tager hånd om hinanden

De frivillige i organisationen Natteravnene er også til stede til dagens festligheder med dobbelt så mange voksne som sidste år og har dagen og aftenen været klar til at hjælpe de unge med gode råd, bolcher og vand. Og Natteravnene har heller ikke en finger at sætte på de unges opførsel.

- Det foregår så fint, og folk er meget glade. Det er klart, at nogle har fået lidt rigeligt at drikke og har fået lidt småskrammer efter at være faldet på bakkerne eller trådt på et glasskår, siger Claus Staunstrup Nilsson, der er chef for Natteravnene.

- Nogle har lige været nødt til at komme forbi os og få en ekstra flaske vand og lige komme lidt til hægterne, tilføjer han.

De unge blev mødt af et stort - og tilsyneladende storsmilende - politiopbud i Ulvedalene i Dyrehaven. (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)

Men ellers får de unge faktisk kun ros af Natteravnene:

- Jeg er dybt imponeret over, hvor meget de unge tager hånd om hinanden, og hvor meget de passer på hinanden. Lige nu står jeg med en, der har slået sit knæ, og det er nogen, hun ikke kender, der har opsøgt Natteravnene for at få lidt hjælp til hende, siger Claus Staunstrup Nilsson.

Der har været sendt en enkelt ambulance til Dyrehaven i løbet af aftenen, men det havde ikke noget med overdreven druk at gøre.

- Der var en, der havde fået et anafylaktisk (allergisk red.) chok efter et bistik, og det kunne man jo ligeså godt have fået derhjemme, siger Henrik Suhr.