Efter skuddrab: 28-årigt bandemedlem anholdt i svensk bil

Den anholdte mand har muligvis forbindelse til skyderiet i Mjølnerparken.

Den hvide bil, som det 28-årige bandemedlem blev anholdt i, er indregistreret i Sverige. (© DR Nyheder)

En 28-årig mand i en svensk indregistreret bil blev her til aften anholdt på H. C. Ørstedsvej på Frederiksberg i København.

Det skete i timerne efter skudepisoden i MjølnerparkenNørrebro, hvor en 22-årig mand blev dræbt, mens en 19-årig mand blev ramt af et strejfskud i armen.

- Vi har her til aften anholdt et 28-årigt bandemedlem, men der ikke sikkert, at han har forbindelse til sagen, lød det fra politiinspektør Torben Svarrer under Københavns Politis pressebriefing.

Gerningsmænd skød fra knallert

Skyderiet i Mjølnerparken foregik ved, at to personer kom kørende på en knallert. Begge bar mørkt tøj og var maskerede.

Den ene person skød mod en bil, hvori der sad tre mænd. Den ene person i bilen var den 22-årige skuddræbte, den anden den 19-årige let sårede.

Den tredje var en mand, som flygtede fra stedet - og ham vil politiet meget gerne i forbindelse med.

Umiddelbart efter skudepisoden kørte knallerten fra Mjølnerparken ad Tagensvej og endte ved Strødamvej på Østerbro. Politiet har senere fundet knallerten, men gerningsmændene er formentlig fortsat i bil.

To vidner efterlyses af politiet

To vidner har set gerningsmændene køre af sted efter skudepisoden. Det ene vidne stod ved Tagensvej, da mændene forlod Mjølnerparken.

Politiet vil gerne tale med vidnerne, sagde politiinspektør Torben Svarrer.

Den 22-årige er ikke en decideret banderelateret person. Han havde et arbejde og var ikke en fast del af banden Brothas, der holder til i Mjølnerparken, oplyste politiet desuden.

Under pressebriefingen blev det også nævnt, at skudepisoden i Griffenfeldsgade på Nørrebro, hvor en 25-årig banderelateret mand blev ramt af skud, kan have været et vådeskud, men at politiet efterforsker det som et banderelateret skyderi.

Der er endnu ingen anholdte i sagen om skudepisoden i Griffenfeldsgade.

Politidirektør: Fortsæt dagligdagen

København har i alt oplevet 42 skudepisoder siden 12. juni. 25 personer er ramt - tre personer er blevet dræbt.

Politidirektør Anne Tønnes fortalte her til aften, at politiet har foretaget 3.300 visitationer - blandt andet for at fjerne så mange våben og stikvåben som muligt.

Hun gentog flere gange, at politiet ikke slækker på indsatsen, før bandekonflikten er overstået og gaderne er trygge igen. Men borgerne skal fortsætte deres dagligdag og stole på politiet, lød beskeden.

- Det er en meget alvorlig bandekonflikt, der er i gang i København. Men vi er massivt tilstede døgnet rundt. Og vi helmer ikke før konflikten er overstået. Vi helmer ikke før, vi har retsforfulgt banderne og sat dem ud af spillet, lød det fra Anne Tønnes.

OBS: Oplysninger om skyderiet i Griffenfeldsgade onsdag er rettet til, da politiet på pressemødet sagde, at de ikke kunne afvise, at der var tale om et vådeskud.