Efter skuddrab i Nordsjælland: Politi bekræfter anholdelses-aktion

Politiet har foretaget anholdelser i Hundige efter skudepisode i Rungsted.

Politi og ambulancer var lørdag aften massivt stede efter skyderi på Rungsted Strandvej. (Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix) (Foto: MATHIAS ØGENDAL © Scanpix)

En 20-årig mand er afgået ved døden, og fire er såret efter en skudepisode ved Rungsted Strandvej lørdag aften, som politiet formoder er banderelateret.

Nordsjællands Politi oplyste kort før klokken 23 i aftes, at 14 mænd i alderen 20 til 32 år er blevet anholdt, og at deres tilknytning til sagen skal undersøges nærmere.

Senest har har politiet i nat bekræftet, at der har været en yderligere anholdelsesaktion i Hundige i Midt- og Vestsjællands politikreds med forbindelse til skyderiet i Nordsjælland.

- Jeg kan bekræfte, at der har været en anholdelsesaktion i Hundige, der har forbindelse til skyderiet i Nivå, men jeg kan ikke oplyse, hvor mange personer der er anholdt, siger Henriette Døssing, pressekoordinator ved Nordsjællands Politi ifølge Ritzau.

Politiet modtog anmeldelsen om skudepisoden klokken 18.03 lørdag aften. Foto: Byrd

Skudepisoden fandt sted omkring Rungsted Strandvej 211-215 - et kort stykke nord for Rungsted Havn. Politiet modtog en anmeldelse klokken 18.03 lørdag aften.

- Ved ankomsten til stedet kunne vi konstatere, at der var flere, der var blevet ramt af skud. Vi kan nu konstatere, at en person er dræbt, mens fire er såret og indbragt på hospitalet, sagde politiinspektør Lau Thygesen fra Nordsjællands Politi på et pressemøde.

Den dræbte er en 20-årig mand fra Nivå, hvis familie er blevet blevet underrettet.

To af de sårede har været under behandling, mens de to andre blev beskrevet som 'lettere kvæstede'. De fire sårede er i alderen 20 til 27 år.

Politiet har en formodning om, at skudepisoden er et opgør mellem lokale bandegrupperinger.

- Det arbejder vi ud fra, men holder selvfølgelig alle døre åbne i forhold til, om der kan være andre motiver. Men i øjeblikket ser det ud til, at de personer, der er indbragt, er banderelaterede, sagde Lau Thygesen på pressemødet.

DR Nyheder talte lørdag aften med flere vidner, som også havde en opfattelse af, at der var tale om et banderelateret opgør.

- Der var en masse politi med skudsikre veste og automatvåben. Og der var en gruppe af lidt gangsteragtige typer, der råbte og skreg og virkede meget ophidsede, fortalte Jakob Olrik, der tilfældigvis var i en taxa, som måtte stoppe ved afspærringen på strandvejen.

En beboer i området, Francina Poulsen, fortalte til DR Nyheder, at hun hørte i alt seks skud.

- Først hørte jeg to skud. Og så tænkte jeg ved mig selv, at det ikke var fyrværkeri. Så kom de fire andre skud. Derefter gik der omkring et sekund, og så var der et brag. Det næste, jeg hørte, var lyden af bilhorn.

Foto: Byrd

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter