Efter skudepisode i Nordsjælland: Politi vil kræve fem personer fængslet

Politiet har i alt foretaget 22 anholdelser efter skuddrab i Rungsted.

Chefpolitiinspektør Magnus Andresen (th.) og politidirektør Jens-Christian Bülow taler med pressen.

Fem personer bliver her i eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør efter en skudepisode i Rungsted i går aftes.

Tidligere på dagen fortalte Nordsjællands Politi på et pressemøde, at man ville fremstille seks personer i grundlovsforhør, men det blev siden nedjusteret, ifølge Henriette Døssing, pressekoordinator ved Nordsjællands Politi:

- Efter en nøjere juridisk vurdering, er det kun fem af dem, der skal stilles for en dommer, siger hun til Ritzau.

I alt har politiet foretaget 22 anholdelser siden skudepisoden i går.

- Vi har anholdt syv personer ved gerningsstedet, som alle er løsladt nu, da de ikke har en tilknytning til hændelsen. Derudover blev der anholdt seks personer nede i Greve-området, som også blev løsladt efterfølgende. I forhold til de anholdte, der er tilbage nu, som er anholdt andre steder på Sjælland, er der begrundet mistanke om, at de har deltaget i hændelsen i går, oplyste politidirektør Jens-Christian Bülow, politidirektør fra Nordsjællands Politi på pressemødet.

Det er fortsat politiets overbevisning, at der er tale om et opgør med relation til bandemiljøet.

Nordsjællands Politi har oprettet en mobil politistation på Rungsted Havn, hvor borgere kan henvende sig med relevante oplysninger. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Skud, knivstik og påkørsel

En blev dræbt af skud og fire andre blev kvæstet - en af skud, andre af knivstik og påkørsel af biler.

- Vi ved, at der har været anvendt skydevåben og en kniv. Vi ved også, at der har været skader på personer, som relaterer sig til påkørselsskader, siger Jens-Christian Bülow fra Nordsjællands Politi.

- Tre er stadig indlagt, mens en er udskrevet. To af dem har fået alvorlige skader, tilføjer chefpolitiinspektør Magnus Andresen på pressemødet.

Beder borgere om hjælp

Politiet vil meget gerne have oplysninger, der kan være relevante i efterforskningen.

- Vi har i nattens løb fået rigtig mange gode henvendelser fra borgere, og vi vil meget gerne opfordre til, at man fortsætter med den slags oplysninger. Vi leder blandt andet efter en kniv, og det er sådan nogle ting, som vi meget gerne vil have oplysninger om, siger Jens-Christian Bülow og tilføjer:

- Når sådan noget sker, som det, der skete i går, er der brug for en synlig tilstedeværelse, og alle borgere i området har mulighed for at henvende sig, hvis de har noget, de er utrygge ved, eller hvis de har oplysninger.

Politiet har derfor opstillet en mobil politistation på Rungsted Havn, hvor borgere kan henvende sig.

- Det politistationen afspejler er, at vi som politi har en vigtig opgave med at genoprette tryghed i et lokalområde, der er vant til noget helt andet.

Opdateret med nedjusteringen af personer i grundlovsforhør.